Francisco "Massaranduba" Trinaldo bude zápasiť na UFC 198

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 09:25 • 2 min
Francisco "Massaranduba" Trinaldo bude zápasiť na UFC 198

LAS VEGAS - Menej známy zápasník z Brazílie sa predstaví na nabitom fight carde UFC 198. To, že jeho meno nie je až také známe ale neznamená, že nepatrí medzi momentálnu špičku. Trocha si ho teda predstavme:

slovakia

left justify in out

Massaranduba je prezývka ktorú dostal od jednej postavy z televíznej relácie. Tá postava mala kostým v ktorom vyzerala neuveriteľne svalnato. Prezývku dostal preto, lebo Trinaldo veľmi rád vynechával rozcvičky a rovno sa púšťal do sparingov. Je to veľmi zdvorilý zápasník. Na predzápasových a pozápasových rozhovoroch nikdy nikoho neohovára. Skorej sa počas týchto rozhovorov ospravedlňuje svojej mame, že s ňou nemohol stráviť deň matiek, alebo že sa nevedel zúčastniť svojej narodeninovej oslave a to všetko kvôli zápasom a tréningovým kempom. A tiež po každom víťazstve myslí aj na to aby deti z jeho rodného mesta mali pizzu počas osláv jeho víťazstva.

 

Momentálne má za sebou šnúru šiestich víťazných zápasov tak isto ako Khabib Nurmagomedov. Na jeho poslednom zápase získal bonus 50 000 dolárov. No so svojím výkonom nebol spokojný, a chce zo seba vyťažiť ešte viac.

 

Massaranduba pochádza z brazílskeho mesta Amarante. Zo svojho rodného mesta vycestoval vo vidine lepšieho života. Keď vycestoval z Brazílie, zobral každú robotu za ktorú mu zaplatili. Robil na stavbe v pizzeri a aj ako strážnik.

 

K bojovým umeniam sa dostal na podnet svojich kamarátov, keď ho nahovorili na kickbox. Tréningy sa mu zapáčili a trénoval až kým nezískal čierny pás a tri tituly majstra Brazílie. Na MMA prikývol preto, lebo tam bolo oveľa menej pravidiel čo sa mu veľmi páčilo. Keď sa dostal do TUF: Brazília mal na svojom konte už 11 výhier a iba jednu prehru, a bol držiteľom titulového pásu v organizácií Jungle Fight. V TUF sa mu nepodarilo vyhrať celý turnaj, ale svojimi výkonmi presvedčil promotérov a odtiaľ jeho cesta viedla už do UFC. V organizácií ma 12 zápasov z toho 9 výhier a 3 prehry. Od roku 2014 neprehral a ešte nikdy nemusel zrušiť ani jeden zápas kvôli zraneniu.

 

Sláva mu nikdy nestúpla do hlavy, napríklad za bonus z UFC 198 postavil dom svojej sestre. Medzi jeho najväčším snom je vytvoriť sociálny program v jeho rodnom meste a tým pomáhať obyvateľom.

 

Momentálne žije v Curitibe a trénuje pod vedením Andrea Didu. V meste Brazília spolu s bratom otvorili telocvičňu kde trénujú deti od 8 do 15 rokov, samozrejme zadarmo. Jeho láskou však zostáva rodné mesto Amarante, kde sa pravidelne vracia kvôli odpočinku a rodine.

 

Toto je príklad toho, že skromnosť a tvrdá práca pomaly ale isto prinášajú úspech.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies