Frakcie sa dohodli na nových rokovaniach - budúci týždeň v Ženeve

NETKY.SK • 10 Január 2015, 14:59 • 2 min
Frakcie sa dohodli na nových rokovaniach - budúci týždeň v Ženeve

TRIPOLIS - Súperiace frakcie v Líbyi sa dohodli na novom kole rokovaní s cieľom ukončiť politickú krízu v tomto nepokojnom severoafrickom štáte. Oznámila to dnes Organizácia Spojených národov.

slovakia

left justify in out

Rokovania sa majú uskutočniť budúci týždeň na pôde OSN Ženeve, spresnila vo vyhlásení misia OSN pre Líbyu. Len pred niekoľkými dňami bola podobná schôdzka zrušená, pripomína agentúra Reuters.
      

V Líbyi už niekoľko mesiacov paralelne fungujú dve vlády a dva parlamenty. Legálne zvolená vláda i poslanecký zbor sa museli uchýliť do Tobruku. V Tripolise naopak pôsobí vláda, ktorú vymenoval predchádzajúci parlament kontrolovaný islamistami.
      

Od vlaňajšieho mája v krajine prebieha ozbrojený konflikt, v ktorom proti sebe stoja na jednej strane sily verné medzinárodne uznanej vláde a parlamentu a jednotky odpadlíckeho generála Chalífa Haftára a na strane druhej islamisti a ich spojenci.
      

Predseda medzinárodne uznaného líbyjského parlamentu Akíla Ísa však napriek ozbrojeným zrážkam tento mesiac vylúčil možnosť zahraničnej vojenskej intervencie v Líbyi. Zdôraznil, že v prípade potreby by sa Líbya obrátila len na svojich arabských spojencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies