Frakcia ALDE i vlastná strana popreli Bratušekovej rezignáciu

NETKY.SK • 8 Október 2014, 14:17 • 2 min
Frakcia ALDE i vlastná strana popreli Bratušekovej rezignáciu

BRUSEL/ĽUBĽANA - Hovorkyňa budúceho predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera v stredu poprela informácie o stiahnutí kandidatúry slovinskej expremiérky Alenky Bratušekovej na post eurokomisárky pre energetiku.

slovakia

left justify in out

Rovnaké stanovisko vydala aj Bratušekovej domáca strana, ku ktorej sa pripojila aj europarlamentná frakcia ALDE, kam expremiérka patrí. O jej osude sa podľa informácií zo sídla Európskeho parlamentu, ktorý musí schváliť členov Európskej komisie, rozhodne vo večernom hlasovaní príslušného výboru zákonodarného zboru únie. S najväčšou pravdepodobnosťou však poslanci odmietnu jej nomináciu.

 

Medzi ohrozenými sú aj Brit Jonathan Hill, Francúz Pierre Moscovici, Španiel Miguel Arias Caňete či fínsky expremiér Jyrki Katainen. Tí by však nakoniec po dodatočných procedúrach mali dostať súhlasné stanovisko. Prípadné neschválenie Bratušekovej, ktorá sa do EK nominovala sama, by znamenalo prehodenie niektorých portfólií. Jej rezort energetiky by mal údajne dostať Slovák Maroš Šefčovič, kým odmietnutý maďarský nominant na kultúru a vzdelávanie Tibor Navracsics by ma dostať "jeho" dopravu a vesmír. Bratušekovú by v EK s najväčšou pravdepodobnosťou nahradila slovinská europoslankyňa Tanja Fajonová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies