Fracúzsko posilní ochranu skladov zbraní

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 17:55 • 2 min
Fracúzsko posilní ochranu skladov zbraní

PARÍŽ - Francúzske ministerstvo obrany dnes ohlásilo plány na posilnenie bezpečnosti vojenských zariadení po veľkej krádeži výbušnín, ku ktorej došlo tento mesiac.

slovakia

left justify in out

Pôjde najmä o zvýšenie počtu personálu a kamerový dohľad.
     

K tomuto kroku došlo po tom, ako 7. júla z vojenskej základne v meste Miramas na juhu krajiny ukradli 40 granátov, 180 rozbušiek a plastické výbušniny.
     

Krádež nebola dosiaľ objasnená. Došlo k nej v čase, keď je krajina vo zvýšenej pohotovosti vyvolanej januárovými útokmi islamistických militantov v Paríži, ako aj sériou zmarených útokov.
     

"Analýza je zničujúca," vyhlásil predstaviteľ ministerstva obrany o vyšetrovaní bezpečnosti na vojenských základniach, ktoré sa začalo po krádeži. Zlyhania boli podľa jeho slov ľudské aj systémové, píše agentúra Reuters.
     

Vyšetrovatelia okrem iného zistili, že časť oplotenia základne v Miramase bola prestrihnutá už niekoľko týždňov pred krádežou, neopravili ho však vzhľadom na interné oneskorenia.
     

Posilnenie bezpečnosti sa bude týkať 110 miest, na ktorých sa vo Francúzsku skladujú zbrane. Na ich ochranu pribudne približne sto vojakov. Najzraniteľnejšie bude strážiť aj kamerový systém.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies