FOTO Nič pre ľudí s akrofóbiou: Prejdite sa po najšialenejších mostoch na svete

NETKY.SK • 1 Október 2018, 19:36 • 2 min
FOTO Nič pre ľudí s akrofóbiou: Prejdite sa po najšialenejších mostoch na svete

Občas architekt musí zapojiť do návrhu stavby tie najdivokejšie nápady, aby dokázal prepojiť neprepojiteľé. Objavte mosty, ktoré vedú na miesta, na ktoré by sme sa bez nich horko ťažko dostali.

slovakia

left justify in out

Prezrite si ich konštrukcie od tých najmodernejších až po tie najprimitívnejšie. Niektoré budia ľahkú nedôveru, iné zas obdiv a sú aj také, na ktoré by ste bez poriadnej dávky odvahy (alebo ľahkého posilnenie) len tak nevstúpili.

 

Langkawi Sky Bridge v Malajzii

 

Sky Bridge na Langkawi rozhodne nie je pre nikoho s panikou z výšok. Môžete sa vďaka nemu prejsť po nebeských výšinách a obdivovať koruny stromov dažďového pralesa. Vznikol v roku 2004 a je zavesený na nosníku dlhom 82 metrov. Prechádzka nebude dlhá, ale len 125 metrov naozaj nie je pre tých, ktorým sa z výšok točí hlava, pretože most sa pri chôdzi ľahučko pohojdáva.

 

img

Zdroj: Pixabay 

 

Storseisundbrua v Nórsku 

 

Zdá sa vám, ako by stál Storseisundet Bridge trochu nakrivo? Vidíte dobre. Nórsky most, po ktorom vedie jedna z najnebezpečnejších ciest na svete menom Atlantic Ocean Road, vyzerá, ako by sa trochu spoločensky unavil. Krivka mosta sa nachádza vo výške 260 m a pri zlom počasí sa tejto ceste radšej vyhnite, vyzerá totiž, ako by viedla do prázdna.

 

img

Zdroj: Wikipedia

 

OCBC Skyway v Singapure

 

OCBC Skyway v Singapure vám ponúkne neskutočný výhľad na visuté záhrady Bay a nádhernú prechádzku vo výške 22 metrov. Budete obdivovať 18 gigantických stromov (inšpirovaných austrálskymi Karri), a spomeniete si na príbeh princeznej Monok. Odporúčame prechádzku naplánovať za súmraku, osvetlenie vám vyrazí dych.

 

img

Zdroj: Pixabay 

 

Presklený most pri Čang-ťia-ťie v Číne

 

Most v blízkosti čínskeho mesta Čang-ťia-ťie je len pre odolných. Rozkladá sa nad hlbokým kaňonom a má presklené dno, takže si všetky prírodné krásy užijete bez prekážok. 430 metrov dlhú prechádzku neodporúčame na prvé rande, vášmu sprievodu by sa mohli zo všetkej tej krásy podlomiť kolená.

 

VIDEO Infarktový žartík desí turistov na sklenenom moste, kilometer nad zemou

 

Lanový most Carrick-a-Rede v Severnom Írsku

 

Poslednú zastávku urobíme na pobreží Severného Írska. Lanový most Carrick-a-Rede ponúka aj riadny adrenalín. Vo výške takmer 30 metrov nad rozbúrenými vlnami mora môžete pozorovať rozmanité skalnaté írske útesy a meditovať v divokej prírode.

 

img

Zdroj: Pixabay 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies