Fotografi a kameramani sú na pôrod vojvodkyňe z Cambridge už pripravení

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 14:00 • 2 min
Fotografi a kameramani sú na pôrod vojvodkyňe z Cambridge už pripravení

LONDÝN - Fotografi a kameramani z celého sveta si už začali obsadzovať miesta oproti vchodu do súkromného krídla Nemocnice sv. Márie v londýnskej štvrti Paddington, ktorú si vojvodkyňa z Cambridge vybrala ako pôrodnicu.

slovakia

left justify in out

Pred 31 rokmi sa práve tam princeznej Diane narodil manžel vojvodkyne, princ William.

Na chodníku na opačnej strane ulice oproti vchodu, ako aj na štyroch parkovacích miestach sú už postavené rebríky a pri nich hliadkujú fotografi, aby zachytili okamih príchodu vojvodkyne Kate, ktorá má však termín pôrodu až v polovici júla. 

Z tejto situácie, ako napísal denník Mirror, sa veľmi tešia obchodníci z priľahlej štvrte. Obchodník Raj Venkat pre denník povedal, že najlepšie sa predáva rebrík za 59 libier a že ich má v sklade ešte dosť. Dodal, že nikto nevie, čo nákupnú rebríkovú horúčku vlastne spustilo. "Jednoducho, začali prichádzať ľudia s veľkými fotoaparátmi a skupovať rebríky...".

Ako dodáva Mirror, očakáva sa, že dieťatku pomôže na svet niekdajší kráľovský gynekológ Marcus Setchell, ktorý kvôli tomu odložil aj svoj odchod do dôchodku. Svoje plány tento 70-ročný lekár zmenil po telefonáte z kráľovského paláca, ktorý ho žiadal, aby bol pri Kate.

Denník Mirror dnes súčasne informoval, že nastávajúca matka a otec dostali pomerne dar od fínskeho úradu sociálneho zabezpečenia: na ich adresu doručili farebnú škatuľu, ktorá môže poslúžiť aj ako postieľka pre bábätko. Obsahovala zimnú kombinézu, čiapočky, ponožky, rukavičky, body, dupačky a tričká. Vzhľadom na teplotné pomery vo Fínsku, v škatuli je aj viacero prikrývok. Nechýba kozmetika pre deti a podbradníky, ani hrkálka a detská kniha, aby rodičia viedli svoje deti k čítaniu od najútlejšieho veku.

Posielanie balíkov s detskou výbavičkou je vo Fínsku tradíciou od roku 1930. Odvtedy ich obsah prešiel niekoľkými zmenami v závislosti od módnych trendov a odporúčaní lekárov: šlo napríklad o prechod z látkových na jednorazové plienky a nedávno na návrat k nim; kedysi bol v balíku aj cumeľ, dnes už nie je, keďže pediatri od jeho používania odrádzajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies