Fotograf zostal uväznený na balkóne horiaceho hotela v Dubaji: Takto neuveriteľne sa zachránil!

NETKY.SK • 2 Január 2016, 12:40 • 2 min
Fotograf zostal uväznený na balkóne horiaceho hotela v Dubaji: Takto neuveriteľne sa zachránil!

DUBAJ - Istý fotograf sa rozhodol fotiť ohňostroj, ktorý býva každoročne na Nový rok v Dubaji. Ešte netušil čo všetko sa prihodí počas bežného fotografovania, na ktorý bol zvyknutý. Ubytoval sa v luxusnom hotely Address Downtown v centre mesta.

slovakia

left justify in out

Fotograf sa rozložil na balkóne, odkiaľ mal výborný výhľad na mesto. Potom sa však stalo to, s čím nikto nepočítal. Budova začala horieť. Fotograf zrazu uvidel ako sa valí kúdol dymu k jeho balkónu. Jediná možnosť ako uniknúť pred ohňom bolo zoskočiť z balkóna. Problém bol ten, že sa nachádzal na 48 poschodí. Keď rozmýšľal čo urobí, uvidel zrazu lano priviazané k balkónu, ktoré bolo súčasťou plošiny na umývanie okien. Odviazal ho a priviazal sa k nemu a zavesil sa pod balkón.

 

"To lano bolo mojím záchrancom", povedal agentúre AFP. Oheň bol od neho v tú chvíľu menej ako desať metrov. Potom začal rýchlo posielať sms-ky svojim kolegom a prosil ich, aby ho spojili s civilnou obranou v Dubaji, aby mu pomohla. Jej zástupcovia ho potom vyzvali, aby zostal v pokoji a čakal na záchranárov. Tí prišli približne o hodinu. ”Keď som videl svetlá a počul zvuky krokov na poschodí, kde som bol, začal som búchať kovovými vecami, aby som dal o sebe vedieť," povedal. "Myslím, že som bol jediný, kto tam uviazol na tak dlhú dobu." Záchranári ho potom vyviedli von z hotela dymom naplnenými chodbami.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies