Fotograf Martinka: Najväčšou celebritou je pre mňa Nicole Kidman

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 14:33 • 2 min
Fotograf Martinka: Najväčšou celebritou je pre mňa Nicole Kidman

BRATISLAVA - Nicole Kidman stojí zo všetkých celebrít úplne najvyššie. Aspoň pre amerického fotografa slovenského pôvodu Paula Martinku. Fotoreportér The New York Post sa s austrálskou herečkou stretol pri zvláštnej príležitosti, keď pomáhala chlapčekovi chorému na rakovinu.

slovakia

left justify in out

"Za všetkým bola tak trochu šťastná zhoda okolností," spomína Paul Martinka. Vysvetlil, že v denníku New York Post v apríli 2008 uverejnili príbeh austrálskeho chlapca Dylana Hartunga, ktorý trpel neuroblastómom, zvláštnou formou rakoviny. V tom čase bol 9-ročný Austrálčan na liečení v New Yorku. 
     

"Jeho príbeh sa z našich novín dozvedela Nicole Kidman, ktorá bola tiež v tom čase v New Yorku. Kontaktovala redakciu denníka a ponúkla chlapcovi a jeho rodine, aby mohli jeden deň prežiť v jej spoločnosti. Ja som dostal povolenie exkluzívne nafotiť pár záberov," povedal Martinka. 
     

Fotenie sa odohralo v apartmáne hotela v blízkosti Central park, kde Nicole bývala. "Boli to iba dve minúty fotenia, no ostala mi veľká spomienka na tú zvláštnu udalosť aj na Nicole, ktorá v tej chvíli rozhodne nebola celebrita, ale skutočne ľudský, citlivý človek, čo dokázal urobiť niečo špeciálne pre choré dieťa," uviedol. "Zo všetkých tých osobností, hercov, spevákov, športovcov, politikov, stojí u mňa rozhodne najvyššie," zdôraznil americký fotograf slovenského pôvodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies