Fotograf Filip Kulisev sa v januári opäť chystá na polárnu cestu

NETKY.SK • 13 December 2017, 8:35 • 2 min
Fotograf Filip Kulisev sa v januári opäť chystá na polárnu cestu

BRATISLAVA - Premietaním filmu Úžasné Slovensko i záberov z nedávnej expedície po Novom Zélande spestril v utorok (12. 12.) svoju výstavu v Bratislave slovenský fotograf a cestovateľ Filip Kulisev.

slovakia

left justify in out

"Predstavujeme zábery z celého sveta nasnímané z veľkých dronov, prierez tvorby za posledných päť rokov i snímky zo zákulisia - vtipné, menej vtipné i dramatické scény, ktoré dokresľujú situácie, za ktorých fotografie vznikali," povedal autor hľadajúci unikátne miesta na Zemi, ktoré prostredníctvom fotografií prináša všetkým milovníkom prírody na Slovensku aj vo svete.

 

Dielami Amazing Planet, ku ktorým najnovšie patria letecké zábery odľahlých i nedostupných ostrovov Mikronézie, snímky z Grónska, Tongského kráľovstva, Havajských ostrovov či súostrovia Zem Františka Jozefa, chce Kulisev podľa vlastných slov v prvom rade prispieť k ochrane biodiverzity a prírodného bohatstva planéty.

 

"Filipova práca je sama o sebe hlavným argumentom, prečo by sme si mali aj našu krajinu, ak nie celú planétu, lepšie chrániť. Jeho fotografie naozaj prekračujú rozmery, ktoré im určuje rám, idú ďalej, a nás aj jeho práca povzbudzuje k ďalšej aktivite," uviedol pred projekciou Norbert Kurilla, štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR a v závere príhovoru vyslovil aj osobné prianie. "Aby celá životná misia Filipa Kuliseva prispela k senzibilizácii ľudí, aby sa u nich viac zobudila spoločenská zodpovednosť a každý svojou mierou prispel k ochrane a zveľaďovaniu životného prostredia," dodal predstaviteľ envirorezortu na margo fotografa, ktorého obrazy a knihy majú vo svojich zbierkach osobnosti ako pápež František, ruský prezident Vladimir Putin, britský princ Charles, monacké knieža Albert či americký herec Pierce Brosnan.

 

Filip Kulisev stihol tento rok precestovať viaceré krásne miesta našej planéty. Fotografoval v Indickom oceáne, v Afrike, Spojených štátoch, na severnom póle, Austrálii i na Novom Zélande. Nové zábery vznikali na atole Aldabra, v Mozambiku, Zanzibare, Tanzánii, v americkom Texase i Louisiane, odkiaľ si priviezol pôsobivý záber dubovej aleje. "Je to veľmi malebné miesto, kde bolo natočených viacero filmov, medzi nimi aj oceňovaný film 12 rokov otrokom," dodáva k obrazu, ktorý môžu obdivovať aj návštevníci aktuálnej výstavy.

 

Neúnavný cestovateľ, ktorý zachytáva prírodné krásy na všetkých kontinentoch, sa o dva týždne opäť chystá do sveta. Nový rok privíta v argentínskom Buenos Aires, potom sa premiestni na Ohňovú zem do najjužnejšie položeného mesta sveta Ushuaia a na január 2018 si naplánoval polárnu expedíciu Falklandy, Južná Georgia a Antarktída.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona