Fotoaparát, ktorý bol na Mesiaci, vydražili za 550-eur eur!

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 07:28 • 2 min
Fotoaparát, ktorý bol na Mesiaci, vydražili za 550-eur eur!

VIEDEŇ - V dražbe v rakúskej Viedni sa ocitol fotoaparát, ktorý cestoval na Mesiac a naspäť. A mal svoju cenu - 550.000 eur. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Fotoaparát Hasselblad 500, ktorý sa predal cez víkend, označujú viedenskí dražitelia z Galerie Westlicht za súčasť vybavenia misie Apollo 15 z roku 1971 - štvrtého pilotovaného letu, v rámci ktorého ľudia pristáli na Mesiaci. 
      

Galéria, ktorá aukciu zorganizovala, identifikovala nového majiteľa ako japonského podnikateľa Terukazua Fudžisawu. Viedenská galéria uviedla, že majiteľ siete predajní s elektronikou dal ponuku 550.000 eur telefonicky. Dražba sa začala v sobotu na sume 80.000 eur.

      

Galéria najprv označila fotoaparát Hasselblad ako jediný, ktorý sa vrátil z Mesiaca naspäť, ale neskôr uviedla, že bol jedným z viacerých - po tom, čo niektorí odborníci pôvodné tvrdenie galérie spochybnili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies