FOTO a VIDEO Zrážka vlakov v Nemecku: Najmenej desať mŕtvych a 18 ťažko zranených

NETKY.SK • 9 Február 2016, 17:00 • 2 min
FOTO a VIDEO Zrážka vlakov v Nemecku: Najmenej desať mŕtvych a 18 ťažko zranených

BAD AIBLING - Najmenej desať mŕtvych, 18 ťažko a 90 ľahko zranených si podľa najnovších informácií vyžiadala zrážka dvoch prímestských osobných vlakov Meridian, ku ktorej došlo dnes ráno pri bavorskom meste Bad Aibling. Uviedla to televízna stanica BR s odvolaním sa na políciu. Na tlačovej konferencii v Norimbergu o tom informoval bavorský minister vnútra Joachim Herrmann.

slovakia

left justify in out

Jeden z ťažko zranených prehral boj o prežitie. Navyše je jedna osoba stále nezvestná a podľa policajných zdrojov jestvuje iba minimálna šanca, že by ju z vrakov vagónov vytiahli živú.

 

 

 

Nehoda na trati medzi Rosenheimom a Holzkirchenom sa stala krátko pred 06.45 h pri čističke odpadových vôd. Záchranári po príchode na miesto nešťastia zistili, že niekoľko vagónov jednej súpravy sa vykoľajilo.

 

 

Podľa polície sú medzi mŕtvymi rušňovodiči oboch vlakov a dvaja sprievodcovia. Krátko pred 12.00 h vytiahli záchranári z vozňov posledných zranených.

 

Podľa nemeckého ministra dopravy Alexander Dobrindta vo vlakoch boli tri čierne skrinky, dve sa už podarilo nájsť. Dobrindt na tlačovej konferencii povedal, že vlaky sa zrazili vo veľkej rýchlosti, pričom v úseku Rosenheim- Holzkirchen majú povolenú rýchlosť 100 km/h.

 

Na mieste zasahovali stovky záchranárov a množstvo vrtuľníkov a sanitiek nielen z Bavorska, ale aj susedného Rakúska.

 

Príčina čelnej zrážky zatiaľ nie je známa. Jej následky sú podľa televízie BR zato také vážne, že sa stala v zákrute na úseku trate vedúcom lesom, takže rušňovodiči nemohli včas zareagovať.

 

 

Nehoda sa stala približne 41 kilometrov juhovýchodne od Mníchova. Vlaky Meridian prevádzkuje spoločnosť Bayerische Oberlandbahn na linkách Mníchov-Rosenheim- Salzburg, Mníchov-Rosenheim-Kufstein a Mníchov-Holzkirchen-Rosenheim.

 

Podľa BR je šťastím v nešťastí, že nehoda sa stala v období fašiangov, pretože vlak smerujúci do Bad Aiblingu by bol inak plný študentov smerujúcich do tamojších škôl.

 

K jednému z najvážnejších železničných nešťastí v Nemecku došlo 8. júna 1975, keď sa na jednokoľajnej trati medzi Lenggriesom a Mníchovom zrazili dva rýchliky. Nešťastie si vyžiadalo 41 mŕtvych.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona