FOTO Zrážka vlakov v Luxembursku: Hlásia niekoľko zranených, jeden neprežil

NETKY.SK • 14 Február 2017, 12:58 • 2 min
FOTO Zrážka vlakov v Luxembursku: Hlásia niekoľko zranených, jeden neprežil

LUXEMBURG - Najmenej jedného mŕtveho a štyroch zranených si vyžiadala zrážka nákladného a osobného vlaku, ku ktorej došlo dnes ráno v Luxembursku. Polícia uviedla, že po kolízii pri Bettembourgu uviazlo v zdemolovanom osobnom vozni niekoľko ľudí. Jeden človek zomrel a minimálne dvoch previezli do nemocnice na ďalšie ošetrenie, pričom viacero cestujúcich má ľahšie zranenia.

slovakia

left justify in out

Podľa policajných správ osobný vlak cestujúci z Thionville na severovýchode Francúzska sa okolo 09:00 h miestneho času zrazil s nákladným vlakom, ktorý premáva na úseku medzi francúzskym mestom Zoufftgen a luxemburským Bettembourgom. K zrážke došlo na území Luxemburského veľkovojvodstva.

 

 

 

"Príčiny nehody vyhodnocujeme, zatiaľ neboli určené," uviedla v oficiálnom komuniké luxemburská železničná spoločnosť CFL, ktorá má na starosti prevádzku vlakov pre cestujúcich.

 

Po nehode na železničnej trati bola dočasne prerušená železničná doprava medzi Thionville a Luxemburgom, ktorá zahŕňa aj medzinárodné vlakové spojenia.

 

Úrady kvôli výpadku vlakov pohotovo ponúkli k dispozícii náhradné autobusové spojenia, ktoré využijú najmä občania Francúzska. Ako pripomenula agentúra Belga, na území Luxemburska pracuje okolo 80.000 obyvateľov francúzskeho regiónu Lotrinsko.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies