FOTO Život v kláštore môže byť veľmi atraktívny: Pražská pamiatka zo 17. storičia sa zmenila na krásny byt

NETKY.SK • 4 September 2017, 11:33 • 2 min
FOTO Život v kláštore môže byť veľmi atraktívny: Pražská pamiatka zo 17. storičia sa zmenila na krásny byt

Pražskí architekti zrekonštruovali priestory starého kláštora a zmenili ho na očarujúci byť.

slovakia

left justify in out

Kláštorný komlpex zo 17. storočia sa nachádza v atraktívnej lokalite hlavného mesta Českej republiky, Praha 5. V roku 2001 celý objekt prešiel rozsiahlou rekonštrukciou, tá sa však týkala len fasád starodávnych budov. Interiér naďalej chátral.

 

To sa ale teraz zmenilo. Jedno z pražských architektonických štúdií sa pustilo do kompletnej rekonštrukcie interiéru podlažia s rozlohou 100 metrov štvorcových. Strohý priestor sa tak stal prekrásnym a útulným miestom na život, ktorý snúbi moderný dizajn a pôvodné prvky miesta dýchajúceho atmosférou.

 

Počas práce na projekte narazili stavbári na viacero skrytých, no veľmi hodnotných prvkov. Po zhodení sadrokartónového stropu objavili napríklad pôvodné drevené trámy a nástenné maľby. Kultúrne dedičstvo sa rozhodli uchovať a prepojili ho s moderným interiérom. „Túto historickú stopu sme nemohli nechať skrytú a jej oživenie sme prenechali reštaurátorom. K ozdobným fragmentom sme do kontrastu postavili surové a industriálne prvky a materiály v kombinácii s modernými solitérmi,“ vysvetľuje architekt Martin Machů.

 

Centrálnou miestnosťou bytu je, samozrejme, obývacia miestnosť prepojená s kuchynským kútom. Najzaujímavejšou je však práve spálňa, pretože tá kedysi slúžila ako kaplnka. V byte tiež nájdeme jednu detskú izbu, šatník a dve kúpeľne, z ktorých každá je zariadená v inom štýle.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies