FOTO Žirková darovala prezidentovi dres, Polc žiadal pomoc pri mestskom zjazde

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 15:59 • 2 min
FOTO Žirková darovala prezidentovi dres, Polc žiadal pomoc pri mestskom zjazde

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska prijal vo štvrtok v Prezidentskom paláci v Bratislave dvojicu úspešných slovenských športovcov - basketbalistku Zuzanu Žirkovú a reprezentanta v horskej cyklistike Filipa Polca.

slovakia

left justify in out

"Pozvánka ma prekvapila a zároveň aj veľmi potešila. S pánom prezidentom sme sa stretli už v minulosti a aj teraz to bolo veľmi príjemné stretnutie. Rozprávali sme sa v priateľskej, uvoľnenej atmosfére. Debatovali sme o všetkom možnom, samozrejme aj o basketbale. Pán prezident v minulosti hrával volejbal, takže o športe niečo vie. Bol sa párkrát pozrieť aj na basketbale v Košiciach. Bavili sme sa aj o tom, čo budem ďalej robiť," povedala 35-ročná Žirková, ktorá napriek zdravotným problémom štartovala na nedávnych ME v Maďarsku a Rumunsku a bola veľkou oporou národného družstva, ktoré skončilo na deviatom mieste.
     

Jedna z historicky najúspešnejších slovenských basketbalistiek po šampionáte ukončila reprezentačnú kariéru. Ako prezradila, prezident sa jej pýtal, či si nechce svoje rozhodnutie ešte premyslieť. "Spýtal sa ma, či to tak naozaj myslím a ja som povedala, že áno. Nikdy nehovor nikdy, ale zatiaľ som o tom presvedčená. Bola som už dávno tak nastavená, že končím v reprezentácii. Aj vek už na to mám," uviedla Žirková, ktorá ešte pokračuje v klubovej kariére v Košiciach. Prezidentovi SR priniesla aj jeden darček. "Darovala som mu môj posledný reprezentačný dres. Viem, že pán prezident dostáva veľa darčekov a veľa končí na jednom mieste. Ale patrí sa niečo doniesť, aspoň takúto maličkosť."
     

Prezidenstký palác navštívil vo štvrtok aj horský cyklista Filip Polc. "Určite je to veľká česť a potešilo ma to. Málokomu sa stáva, že ho pozve na návštevu prezident," poznamenal úradujúci majster sveta, ktorý preberal s prezidentom možnosti ako podporiť cyklistický šport na Slovensku. "Zhrnuli sme aj uplynulé bratislavské preteky City Downhill World Tour. Chystáme sa vydať video z podujatia, kde by sme radi mali v dokrútke aj jeho príhovor. Verím, že na budúci rok sa nám podarí preteky opäť zorganizovať a už bez takých problémov, ako sme mali tento rok," vrátil sa Polc k incidentu, keď výtržníci priamo počas pretekov napadli okolitých divákov, zdemolovali spodnú časť trate pod Bratislavským hradom a postarali sa o zrušenie podujatia. "Chceme upokojiť divákov a napraviť si obraz. Potrebujeme povedať, že toto nie je štandard a ubezpečiť ich, že to bola extrémna situácia, ktorá sa už nebude opakovať. Dúfam, že budeme mať dosť síl a že to aj s pomocou pána prezidenta o rok opäť zorganizujeme," dodal Polc, ktorý priniesol prezidentovi ako darček upomienkové predmety z pretekov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies