FOTO Zima v Amsterdame ponúka nevšedný zážitok, kanály sú plné korčuliarov

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 15:52 • 2 min
FOTO Zima v Amsterdame ponúka nevšedný zážitok, kanály sú plné korčuliarov

AMSTERDAM - Popri negatívnych javoch ako dopravné komplikácie či zvýšený počet úmrtí v dôsledku zimy prináša mrazivé počasie, ktoré v posledných týždňoch opanovalo väčšinu európskeho kontinentu, aj svoje pozitíva.

slovakia

left justify in out

V holandskom Amsterdame zamrzla veľká časť mestských vodných kanálov a turistom sa tak ponúka netradičný pohľad - kanály sú plné korčuliarov aj ľudí, ktorí na ich zamrznutom povrchu venčia psy. K situácii, aká sa v Amsterdame vyskytuje naozaj len veľmi výnimočne, dopomohlo aj rozhodnutie radnice zakázať na časti kanálov premávku lodí a zamknúť stavidlá.

Najviac vhodný pre zimné radovánky je kanál Prinsengracht, ktorý je najdlhším zo štyroch hlavných amsterdamských kanálov. Úrady však upozorňujú, že korčuľovanie či prechádzanie sa po zamrznutom povrchu kanálov nie je úplne bez rizika - nie na všetkých miestach je totiž ľadová pokrývka dostatočne silná, a na niektorých chýba úplne.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona