FOTO Žilina sa stala majstom Fortunaligy! Belasí sa museli prizerať oslavám hostí

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 10:54 • 2 min
FOTO Žilina sa stala majstom Fortunaligy! Belasí sa museli prizerať oslavám hostí

BRATISLAVA - Futbalisti MŠK Žilina v nedeľu získali istotu triumfu v slovenskej Fortuna lige 2016/2017. Žilinčanom dalo definitívu tesné víťazstvo 1:0 na pôde ŠK Slovan Bratislava, ich zostávajúceho konkurenta v boji o titul. O triumfe hostí rozhodol v 83. min stredopoliar Michal Škvarka, skóroval strelou spoza šestnástky k pravej žrdi.

slovakia

left justify in out

"Šošoni" dosiaľ vybojovali 61 bodov a pred Bratislavčanmi majú nepreklenuteľný 13-bodový náskok (Slovan v jarnej časti súťaže odohrá ešte štyri stretnutia). Žilinčania, ktorí naposledy získali titul v roku 2012, vystriedajú na ligovom tróne Trenčanov, tí dominovali v ostatných dvoch ročníkoch. Pre MŠK Žilina je to celkovo siedmy primát (2002, 2003, 2004, 2007, 2010, 2012, 2017).

Futbal - Fortuna liga 2016/2017 - 28. kolo - nedeľa:

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:1 (0:0)
Gól: 83. Škvarka, ŽK: 22. B. Sekulič, 41. Priskin, 90. Saláta - 64. Škvarka, 65. Šejdajev, rozhodovali: P. Hrčka - Benko, Lieskovský, 1489 divákov
Zostavy:
Slovan: Greif - B. Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík (84. Ligeon) - V. Savičevič, De Kamps (79. T. Kóňa) - De Sa (61. F. Oršula), Soumah, Priskin - Damnjanovič
Žilina: Volešák - Mabouka, Králik, Vavro, Holúbek - Iván Santiago Díaz - M. Klec, Škvarka - Špalek, Šejdajev (90.+ S. Mráz), Hlohovský (90. L. Jánošík)


Ivan Vukomanovič (tréner Slovana): "Bol to pekný zápas, obidva tímy dnes chceli zvíťaziť. Moji zverenci mali motiváciu zdolať momentálne najlepší tím na Slovensku. Nepodarilo sa. Teraz sa musíme snažiť pripraviť na ďalšie duely, najmä na prvomájové finále národného pohára v Poprade proti Skalici. To je hlavný cieľ v tejto sezóne. Všetko smeruje k finálovému stretnutiu pohára, v ktorom chceme vyhrať. Gratulujem Žiline k majstrovskému titulu, my ideme ďalej."

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Bol to vynikajúci zápas. Chalani mali v prvom polčase štyri jasné šance, nevyužili sme ich. Bolo potrebné to v kabíne upokojiť. Napokon sme zlomili húževnatého, nepríjemného súpera, rivala - u nich, na ich štadióne. Moji zverenci si zaslúžia absolutórium. Spôsob, akým urobili túto sezónu, je až neuveriteľný. Som na nich hrdý a nesmierne šťastný, gratulujem im. Nenormálnym spôsobom fungujú a hrajú. Titul je pre nich odmena, nech si ho vychutnajú. A oslavy? My hráme v piatok ligový zápas, hádam do piatka do Trenčína dôjdeme."

Michal Škvarka (stredopoliar a kapitán Žiliny, strelec jediného gólu): "Nemám ani slov, ťažko sa mi to komentuje. Sme majstri. Je to neopísateľný pocit, za ktorým som chcel ísť od malička. Bol to jeden z mojich hlavných futbalových cieľov a napokon sa mi konečne splnil. Som šťastný za celé mužstvo, za rodinu. Ďakujem aj fanúšikom, ktorí nás prišli povzbudiť dnes do Bratislavy - pomáhali nám a hnali na ihrisku dopredu. Teraz to poriadne oslávime. Cesta domov do Žiliny bude veselá a šťastná, verím, že pumpári sa majú na čo tešiť."


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona