FOTO Žiaci vytvorili slovenský rekord v pití mlieka

NETKY.SK • 29 September 2016, 07:56 • 2 min
FOTO Žiaci vytvorili slovenský rekord v pití mlieka

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Svetový deň mlieka v školách oslávili žiaci základných a materských škôl v Spišskej Novej Vsi slovenským rekordom. Na 15 materských a ôsmich základných školách vypili celkovo 4967 škatuliek mlieka. Každá z nich mala objem 250 ml a spoločne tak vypili takmer 1242 litrov mlieka, čím vytvorili slovenský rekord.

slovakia

left justify in out

„Sme radi, že sme sa takto pripojili k miliónom európskych detí, ktoré pijú mlieko nielen počas tohto svetového dňa. Naše mesto má viacero celoslovenských rekordov, a tento prispeje najmä k zdravému vývinu malých Spišskonovovešťanov,“ uviedla viceprimátorka mesta Spišská Nová Ves Lea Grečková. Mesto získalo certifikát o ustanovujúcom rekorde v hromadnom pití mlieka v ten istý čas.

 

Po najvyššej kostolnej veži, najdlhšej obloženej bagete, papierovej reťazi a kresbe na chodníku, najväčšom stretnutí vozidiel jednej značky, mozaiky z cestovín, ale aj po najdlhšej sladkej roláde, či rekorde v behu na vysokých opätkoch je dnešný rekord ďalším v poradí, ktorým sa môže mesto v rámci Slovenska pochváliť.

 

Termín pokusu nie je náhodný. Svetový deň mlieka v školách, pripadajúci na poslednú stredu v septembri, zaviedla v roku 2000 Organizácia Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies