FOTO Ženy v Brazílii sa vzbúrili proti násiliu, ulicami pochodovali stovky polonahých protestantiek

NETKY.SK • 17 November 2015, 17:00 • 2 min
FOTO Ženy v Brazílii sa vzbúrili proti násiliu, ulicami pochodovali stovky polonahých protestantiek

RIO DE JANEIRO - V Brazílii sa cez víkend uskutočnil veľký protest proti znásilňovaniu a násiliu ako súčasť akcie SlutWalk, na ktorom sa zúčastnili stovky žien. Účastníčky sa obnažili a pochodovali ulicami Ria de Janeira aby upozornili na brutalitu voči ženám, pričom väčšina z nich mala slogany napísané priamo na tele.

slovakia

left justify in out

Jedným z kľúčových cieľov pochodu bolo zvrátiť tvrdenia, o provokácii žien, tým ako sa obliekajú. Protestantky sa tiež vyslovili proti navrhovaným obmedzeniam potratov, čo by znamenalo, že znásilnená žena by týmto zákrokom porušila zákona a bola trestne stíhaná.

 

"Čelíme násiliu kdekoľvek, v škole už ako mladé dievčatá, potom aj v práci - stala sa z toho kultúra," povedala Stephanie Ruas (26). Brazília je jedným z najhorších miest pre ženy a nemali by tam cestovať same. "Keď cestujem, v hoteli používam špeciálny vchod,  dvere mojej izby tak nemožno otvoriť," dodala.

 

Protestujúci upozorňovali aj na to, že každé dve hodiny je v Brazílii zabitá nejaká žena, vďaka čomu je Brazília  piatou najnebezpečnejšiou krajinou pre ženy. "Muži v Brazílii si myslia, že sme nejaké objekty. Chceme normálne fungovať a žiť bez obmedzení, chceme si so svojim telom robiť, čo chceme, bez toho aby nás niekto obťažoval," povedala Indara Costa (18).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona