FOTO Ženu napadol na dvore jej domu besný rys. Neuveríte, ako ho zabila!

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 09:25 • 2 min
FOTO Ženu napadol na dvore jej domu besný rys. Neuveríte, ako ho zabila!

ATLANTA - Dramatické okamihy zažila Američanka v štáte Georgia. Na dvore jej domu na ňu zaútočil rys. Žena, ktorá práve strážila svoju vnučku, neváhala a rysa zadusila holými rukami.

slovakia

left justify in out

Kým jej 5-ročná vnučka ešte spala, DeDe Phillipsová si na kapotu svojho vozu v Hart County pyšne lepila samolepku s nápisom „Ženy, ktoré sa chovajú slušne, málokedy menia históriu“.

Vzala si mobilný telefón, že si samolepku vyfotí, keď ju upútal štekot susedovho psa. Len pár krokov od nej stál rys a uprene ju pozoroval. Phillipsová stihla šelmu ešte vyfotiť, na čo rys vykročil smerom k nej.

 

„Akonáhle urobil prvý krok, vedela som, že som v problémoch,“ povedala regionálnej televízii CBS46, ktorá o celom prípade informovala.  

 

Zdraví jedinci totiž nevyhľadávajú ľudské obydlia a už vôbec neútočia na ľudí. Phillipsová našťastie strávila detstvo v prírode a vedela, čo bude nasledovať. „Útočí na krčnú tepnu,“ povedala. Presne to aj rys urobil, ženu však len škriabol v tvári a zahryzol sa jej do ruky, píše server novinky.cz.

 

Žene sa podarilo chytiť šelmu oboma rukami a začala ju dusiť. Rys sa z jej zovretia už nedokázal dostať. Počas celého útoku žena nevydala ani hlások, bála sa, aby nezobudila svoju vnučku. „Modlila som sa, aby neprišla k dverám,“ povedala Phillipsová.

 

Potom, čo zviera vydýchlo naposledy, zavolala žena na políciu. Na miesto prišli aj veterinári, ktorí následne potvrdili, že rys bol nakazený besnotou. Jeho telo na mieste spálili.

 

Phillipsová teraz dostáva proti besnote vakcíny, doposiaľ ju stáli 10-tisíc dolárov. Jej bratranec preto založil zbierku, na ktorú môžu obyvatelia okresu prispieť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona