FOTO Záplavy v Nemecku spôsobili škody za vyše miliardu eur

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 08:54 • 2 min
FOTO Záplavy v Nemecku spôsobili škody za vyše miliardu eur

SIMBACH - Záplavy, ktoré sužujú južnú časť Nemecka, mohli napáchať škody vo výške viac než jednej miliardy eur. Vyhlásil to predstaviteľ miestnej samosprávy Michael Fahmüller, ktorého cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Postihnutých bolo vyše 5000 domácností, vážne poškodených 500 domov bez možnosti záchrany," uviedol Fahmüller s tým, že prírodný živel zničil aj približne 200 mostov a celé úseky cestných komunikácií sú v nepoužiteľnom stave.


Podľa neho zasiahnutá oblasť potrebuje bezodkladnú pomoc, akú v roku 2013 dostali východné časti krajiny.
Meteorológovia dnes pred búrkami varovali občanov v spolkových krajinách Bavorsko, Bádensko-Württembersko, Porýnie-Falcko a Sársko. Upozornili, že v niektorých lokalitách môže napadnúť 25-40 litrov zrážok na meter štvorcový za hodinu.


Búrkové fronty nad Nemeckom spôsobili aj prerušenie rockového festivalu Rock am Ring v meste Mendig. Podujatie v piatok výrazne poznačil úder blesku, ktorý spôsobil zranenie 82 osobám; v 15 prípadoch ide o ťažké zranenia.




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies