FOTO Záhada v Mjanmarsku: Z oblohy spadol tajomný objekt, nikto nevie, čo to je

NETKY.SK • 15 November 2016, 17:06 • 2 min
FOTO Záhada v Mjanmarsku: Z oblohy spadol tajomný objekt, nikto nevie, čo to je

LONE KHIN – V dedinke Lone Khin v Mjanmarsku spadol z oblohy masívny objekt a nikto nevie presne identifikovať, čo to vlastne je.

slovakia

left justify in out

Podľa slov miestneho obyvateľa Ko Maunga Myoa, k záhade došlo 10. Novembra o šiestej hodine ráno a po dopade objektu sa triasla aj zem. „Každý v dedine si myslel, že išlo o výbuch spôsobený vojenským cvičením," povedal Myo.

 

Ako informoval denník Metro, neznámy objekt, ktorý dopadol kúsok od opustenej bane na nefrit, je dlhý približne štyri metre a široký 1,5 metra. Žiadne autority zatiaľ nepotvrdili identitu objektu, no miestny sa domnievajú, že je to raketový motor, ktorý spadol z obežnej dráhy.

 

„Myslím, že to je motor. Našiel som diódu a mnoho medených drôtov v zadnej časti, pravdepodobne to bol prúdový motor," vysvetlil Myo.

 

Štátny zástupca Zaw Myo Nyunt informoval, že objekt v súčasnosti skúmajú experti, pričom pracujú s teóriou, že môže ísť o letecký alebo raketový motor.

 

Jeden z expertov, ktorý predtým pracoval ako letecký inžinier tvrdí, že ide o raketový booster. Ten pomáha nosným raketám vynášať satelity na obežnú dráhu Zeme.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona