FOTO Začali sa výstavy Motocykel a Boat Show

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 14:26 • 2 min
FOTO Začali sa výstavy Motocykel a Boat Show

BRATISLAVA - V bratislavskej Inchebe sa dnes začali výstavy Motocykel a Boat Show. Prehliadku motoriek a plavidiel všetkých druhov a najznámejších značiek si budú môcť návštevníci pozrieť do 15. marca. Na ploche 17.000 štvorcových metrov (m2) sa im predstavuje 132 vystavovateľov z 8 krajín.

slovakia

left justify in out

Popri sériovo vyrábaných motocykloch si návštevníci budú môcť obzrieť aj exkluzívne pretekárske špeciály. Novinkou tohtoročnej výstavy sú adrenalínové vystúpenia kaskadérov v tzv. Glóbuse smrti. Synchronizované jazdy vo vnútri uzavretej oceľovej gule patria k najnebezpečnejším motorkárskym disciplínam vôbec.
     

Pri jazde na motorke je mimoriadne dôležitá bezpečnosť. Ako sa správať v premávke poradia záujemcom odborníci na túto tému. Na programe je prezentácia bezpečnej jazdy s komentárom profesionálnych inštruktorov Bezpečne Na Motorke a ukážky výukových metód a funkčnosti špeciálnych výukových motocyklov s protipadacími rámami.
     

Výstava Motocykel tento rok prinesie aj pohľad do minulosti. V expozícii Slovenskej motocyklovej federácie bude umiestnený parný motocykel (replika originálu), ktorý vyrobil Američan Sylvester Howard v roku 1869. Má dvojvalcový motor, ktorý je poháňaný parou zo 7-litrového kotla. Výroba tejto repliky trvala 1985 hodín. Ďalším zaujímavým kúskom je replika jednokolového motocykla vyhotovená podľa predlohy Francúza Ericha Ediona Putona z roku 1894. Na replike sa pracovalo 1630 hodín.
     

Výstava Boat Show bude prehliadkou lodí, plachetníc, jácht, skútrov a príslušenstva. Pre milovníkov adrenalínu je určená prezentácia tzv. Flyboardu a Hoverboardu z dielne Zapata Racing. Tieto prístroje umožnia zažiť pocit, ktorý môžu mať delfíny vyskakujúce nad vodnú hladinu. Súčasťou výstavy je ponuka ďalšieho vybavenia a doplnkov pre vodné športy.
     

Výstavy Motocykel a Boat Show sú otvorené od 12. do 15. marca od 9. do 17. hodiny, v piatok a sobotu do 19. hodiny. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona