FOTO Za nahé fotky v Egypte skončila vo väzení

NETKY.SK • 14 September 2017, 16:55 • 2 min
FOTO Za nahé fotky v Egypte skončila vo väzení

EGYPT- Marisa Papen nafotila nahm fotky v päťdesiatich krajinách po celom svete, no až Egypt sa jej stal osudným.

slovakia

left justify in out

Belgická modelka Marisa Papen (25) skončila v egyptskej väznici po tom, čo sa nechala nafotiť nahá pri miestnych pamiatkách. Modelka a fotograf ale poprosili miestnych policajtov a sudca ich našťastie prepustil len s varovaním.

 

Marisa Papen vyrazila do Egypta na fotenie s austrálskym fotografom Jessom Walkerom. Pár sa stretol v Káhire a ako prvé zamierili do Gízy, už tu sa ale ich odvážné fotenie pri pyramídach nezaobišlo bez problémov. Egyptská ochranka si ich všimla a jich konanie sa im vôbec nepáčilo.

 

„Snažili sme sa im vysvetliť, že robíme umenie a to s tým najväčším rešpektom k egyptskej kultúre, ale oni nechápali spojenie nahoty a umenia. V jich očiach to bolo porno,“ vysvetlila modelka. Nakoniec sa im ale podarilo vyviaznúť vďaka úplatku vo výške asi 15 libier.

 

Po Gíze obaja  odcestovali do Luxoru, kde mali v pláne fotiť podobné akty v chrámovom komplexe Karnak. Tu skúsili trochu inú taktiku. Kúpili si lístok a pred koncom otváracej doby sa schovali, aby počkali, až sa chrám vyľudní. „Môžete hádať, čo nasledovalo. Zasa nás chytili. A tentokrát sme boli v poriadnom probléme,“ popísala Marisa.

 

Policajti zadržaný pár odviedli na miestnu policajnú stanicu. Fotografovi se ešte podarilo rýchlo snímky z fotoparátu zmazať. Pár potom tvrdil polícii, že nestihli ani nič vyfotiť a len „skúšali svetlo“. Muži zákona ich ale rovnako prehľadali, či niekde neukrývajú druhú pamäťovú kartu. Potom putovali rovno do väzby.

 

„Vedela som, že väzenie v Egypte bude trochu iné než to v Belgicku či na Západe, ale toto som si nikdy nepredstavovala. Prvá cela bola narvaná asi s 20 mužmi, niektorí ležali na podlahe, ďalší sa naťahovali spoza mreží, niektorí krvácali a kričali,“ uviedla modelka.

 

Po niekoľkých hodinách ich predviedli pred sudcu. Ten ich nakoniec pustil len s varovaním, aby v budúcnosti už nič takého nerobili. Keď se im podarilo vrátiť na hotel, fotograf zmazané snímky z karty obnovil špecializovaným programom. „Myslím si, že sme vytvorili niečo, na čo by Kleopatra bola pyšná,“ uzavrela modelka, ktorá na celú príhodu spomína ako na jedinečný zážitok.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies