FOTO Vzácny objav v starom fotoaparáte: Fotografka objavila unikátny snímok výbuchu

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 13:47 • 2 min
FOTO Vzácny objav v starom fotoaparáte: Fotografka objavila unikátny snímok výbuchu

Vášnivá zberateľka a fotografka objavila v starom fotoaparáte snímky dokumentujúce históriu.

slovakia

left justify in out

Fotografka Kati Dimoff sa okrem vlastnej tvorby zaoberá aj zberateľstvom. Jej druhým hobby je kupovanie starých fotoaparátov v malých lokálnych starožitníctvach a na burzách. Vždy, keď si do zbierky kúpi nový, skontroluje, či sa v ňom nenachádza film so starými fotkami. Rovnako to urobila aj v tomto prípade, no objav bol väčší než čakala.

 

Jej najnovším úlovkom bol fotoaparát z roku 1936. Keď ho otvorila, našla v ňom starý film s fotografiami. Nakoľko sa bála, že ho svojou metódou vyvolávania fotiek poškodí, dala ho do špecializovaného fotoštúdia. O nejaký čas sa po zábery vrátila a na jednej z fotografii našla prilepený lístok s vetou: „Je toto z erupcie Mt. St. Helens?“ Záber skutočne zobrazoval veľmi známy výbuch sopky v USA z roku 1980, ktorý sa považuje za jeden z najničivejších v histórii Spojených štátov. Ten, kto záber urobil, musel byť podľa všetkého na neďalekom diaľničnom moste.

 

Kati vo fotoaparáte našla aj iné, oveľa emotívnejšie rodinné zábery, preto sa rozhodla, že bývalého majiteľa vypátra. A podarilo sa jej to. Vlastníkom a autorom fotografii je Mel Purvis, ktorý sa s rodinou presťahoval do Oregonu.

 

Nálezu sa mimoriadne potešil. Vo fotoaparáte boli totiž jeho staré rodinné fotografie aj so synom, ktorý v roku 2009 zomrel. O to väčšiu hodnotu pre neho mali.

 

Kati je s Melom stále v kontakte a je veľmi rada, že takýmto spôsobom mohla rodine vrátiť kúsok ich minulosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona