FOTO Vysoké Tatry majú pre turistov novinku, vďaka ktorej sa už nestratia

NETKY.SK • 2 Október 2017, 13:42 • 2 min
FOTO Vysoké Tatry majú pre turistov novinku, vďaka ktorej sa už nestratia

Vo Vysokých Tatrách pribudla novinka, ktorú mnohí turisti určite ocenia.

slovakia

left justify in out

Vysoké Tatry sú naše jediné veľhory a lákajú čoraz viac turistov z domova aj zo zahraničia. Nie všetci sú si však vedomí mnohých rizík, ktoré pohyb v skalách prináša, preto sa výjazdy záchrannej služby akosi „zahusťujú“. Často sa stáva, že návštevníci Tatier podcenia prípravu,  nedodržia zásady vysokohorskej turistiky a stratia sa. Hoci žijeme v dobe smartfónov, ten nám, obzvlášť hlboko v lese, nie vždy poslúži ako dobrý navigátor. Je preto lepšie mať aj klasickú mapu.

 

Zohnať vhodnú mapu na poslednú chvíľu nemusí byť vždy otázka návštevy jediného obchodu, prípadne sa môže stať, že na túru vyrážame v deň voľna alebo skoro ráno, kedy sú predajne zatvorené. VKÚ Harmanec však na zábudlivcov myslel. Na Štrbskom Plese nainštaloval novinku – prvý mapomat na Slovensku.

 

Nachádza sa v strategickom bode, na hlavnom parkovisku hneď oproti autobusovej zastávke, aby neunikol pozornosti žiadneho potenciálneho zblúdilca. Cena takejto mapy je vraj mimoriadne priaznivá, preto by turistov odrádzať nemala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies