BRATISLAVA - Neviete akú dobrotu upiecť na víkend?
Vyskúšajte recept na výbornú tortu. Ľahká a lahodná, milovníci maku si prídu na svoje!
Náročnosť: Stredná
Čas pečenia: 30-35 minút
Ingrediencie na cesto:
5 vajec, 100 g práškového cukru, 100 g mletého maku, drobné ovocie (čučoriedky, jahody, ríbezle, maliny...)
Ingrediencie na plnku:
2 mascarpone (500 g), 1 dcl šľahačky, 50 g práškového cukru, 1/2 stužovača do šľahačky, asi 1 KL vanilkového extraktu (alebo trochu vanilkoveho cukru)
POSTUP:
Príprava cesta: Vyšľaháme z bielkov sneh. Potom zo žĺtkov spolu s cukrom vyšľaháme zmes do ktorej pridáme aj mak. Do makovej zmesi vmiešame (už nemixujeme) vyšľahaný sneh.
Tortovú formu asi 22 cm širokú vystlieme papierom na pečenie. Zmes vlejeme do formy a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút.
Korpus necháme úplne vychladnúť a prekrojíme ho na polovicu.
Spodnú časť potrieme polovicou krému a vrchnú druhou polovicou a posypeme ovocím. Lepšie je ovocie, ktoré nepúšťa veľa šťavy.
Príprava plnky:
Šľahačku šľaháme chvíľu samotnú, keď už začne tuhnúť, pridáme cukor, stužovač a postupne zašľaháme aj mascarpone.
Pred podávaním necháme prá hodín alebo najlepšie celú noc odležať v chladničke.
Prajeme dobrú chuť!
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies