FOTO Vyskúšajte výbornú makovú tortu

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Vyskúšajte výbornú makovú tortu

BRATISLAVA - Neviete akú dobrotu upiecť na víkend?

slovakia

left justify in out

Vyskúšajte recept na výbornú tortu. Ľahká a lahodná, milovníci maku si prídu na svoje!

 

Náročnosť: Stredná

Čas pečenia: 30-35 minút

 

Ingrediencie na cesto:

5 vajec, 100 g práškového cukru, 100 g mletého maku, drobné ovocie (čučoriedky, jahody, ríbezle, maliny...) 

 

Ingrediencie na plnku: 

2 mascarpone (500 g), 1 dcl šľahačky, 50 g práškového cukru, 1/2 stužovača do šľahačky, asi 1 KL vanilkového extraktu (alebo trochu vanilkoveho cukru)

 

POSTUP: 

Príprava cesta: Vyšľaháme z bielkov sneh. Potom zo žĺtkov spolu s cukrom vyšľaháme zmes do ktorej pridáme aj mak. Do makovej zmesi vmiešame (už nemixujeme) vyšľahaný sneh.

 

Tortovú formu asi 22 cm širokú vystlieme papierom na pečenie. Zmes vlejeme do formy a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút.

 

img

 

Korpus necháme úplne vychladnúť a prekrojíme ho na polovicu. 

 

Spodnú časť potrieme polovicou krému a vrchnú druhou polovicou a posypeme ovocím. Lepšie je ovocie, ktoré nepúšťa veľa šťavy. 

 

Príprava plnky:

 

Šľahačku šľaháme chvíľu samotnú, keď už začne tuhnúť, pridáme cukor, stužovač a postupne zašľaháme aj mascarpone. 

 

Pred podávaním necháme prá hodín alebo najlepšie celú noc odležať v chladničke.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies