FOTO Vyšetrovatelia predpokladajú, že vraždu Kim Čong-nama zosnoval sám Kin Čong-un

NETKY.SK • 24 Október 2017, 09:43 • 2 min
FOTO Vyšetrovatelia predpokladajú, že vraždu Kim Čong-nama zosnoval sám Kin Čong-un

KUALA LUMPUR - Vyšetrovanie vraždy brata severokórejského vodcu Kim Čong-una pokračuje, pričom dve ženy súdené za jeho vraždu si priamo na mieste činu pozreli policajnú rekonštrukciu celého incidentu.

slovakia

left justify in out

Sudcu, žalobcov, obhajcov a obvinené sprevádzalo na návšteve medzinárodného letiska v Kuala Lumpure policajné komando. Súdna delegácia tam absolvovala obhliadku miesta vraždy a jej rekonštrukciu. Vietnamka Doan Thi Huong (29) a Indonézanka Siti Aisyahová (25) mali na sebe oblečené nepriestrelné vesty.

 

Žalobcovia ženám ukázali miesto, kde potreli tvár brata severokórejského vodcu chemickou bojovou látkou VX. Za tento čin, ktorý zachytili bezpečnostné kamery, im hrozí trest smrti. Obhliadku museli prerušiť, pretože Aisyahovej prišlo nevoľno. Obvinené neskôr premiestňovali po letisku vo vozíkoch.

 

Kim Čong-nam, starší brat severokórejského vodcu, žil dlhé roky dobrovoľne v exile. Vyšetrovatelia predpokladajú, že išlo o päť rokov plánovanú vraždu, ktorú zosnoval Kim Čong-un. Uvedené ženy údajne nahovorila skupina severokórejských tajných agentov. Obvinené si podľa vlastných slov mysleli, že účinkujú pri nakrúcaní neškodného žartu skrytou kamerou.

 

Malajzijský expert v oblasti chémie Raja Subramaniam začiatkom októbra pred súdom uviedol, že stopy po chemickej bojovej látke VX v čistej forme a jeho prekurzory, ktoré sa našli na tele zavraždeného Kim Čong-nama, boli nájdené aj na mikine s nápisom LOL, ktorú mala v čase vraždy oblečenú podozrivá vietnamská občianka Doan Thi Huong. Stopy rozloženého VX sa našli aj za jej nechtami.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona