FOTO Výletná loď narazila do piliera Starého mosta v Bratislave: Zranilo sa sedem ľudí!

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 12:10 • 2 min
FOTO Výletná loď narazila do piliera Starého mosta v Bratislave: Zranilo sa sedem ľudí!

BRATISLAVA - Do jedného z pilierov rozobratého Starého mosta narazila výletná loď Swiss Diamond.

slovakia

left justify in out

Loď narazila do piliera Starého mosta dnes ráno. Podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela sa celkovo zranilo sedem ľudí, z toho šesť žien a jeden muž. Na mieste zasahovali aj hasiči, ktorí na miesto vyslali jedno vozidlo so šiestimi zasahujúcimi hasičmi a hasičskú loď s tromi príslušníkmi. Loď odtiahli a zakotvili v osobnom prístave.

 

Ako informovala hovorkyňa Divízie vnútrozemskej plavby Dopravného úradu Jana Vadkertyová, kolíziu osobnej kabínovej lode Swiss Diamond so štvrtým mostným pilierom Starého mosta nahlásili Dopravnému úradu o 8:50. Inšpektori Dopravného úradu urobili potrebné vyšetrovacie úkony, no presné príčiny nehody budú ďalej vyšetrovať. Osobnú loď z bezpečnostných dôvodov presunú do lodenice osobného prístavu, kde by ju mali opraviť. Potopenie jej nehrozí.

 

Lekári Univerzitnej nemocnice v Bratislave ošetrili piatich pasažierov lode, ktorá dnes narazila do piliera Starého mosta v Bratislave. Nikto zo zranených napokon nepotreboval hospitalizáciu. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. "Štyri Španielky vo veku od 57 do 74 rokov utrpeli viaceré pomliaždeniny s podozrením na možné zlomeniny a iné vnútorné komplikácie. Vyšetrenia však tieto obavy napokon nepotvrdili a postačilo ambulantné ošetrenie," povedala Stano Maťašovská a dodala, že hospitalizácia nebola potrebná ani u 35-ročnej Slovenky, ktorá mala narazenú hrudnú chrbticu.

 

Výletná loď Swiss Diamond patrí švajčiarskej lodnej spoločnosti Scylla AG. Bola vyrobená v roku 1996 a premáva na trase Passau - Maďarsko a späť.

 

Jeden pilierov Starého mosta čelil zrážke s loďou aj 27. marca 2002. Narazil do neho vtedy rakúsky tlačný remorkér Grafenstein, ktorého posádka neodhadla jeho sily pri plavbe proti prúdu. Po nehode museli Starý most na určitý čas uzatvoriť.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies