FOTO Vojvodkyňa Catherine sa vrátila k oficiálnym povinnostiam

NETKY.SK • 22 Október 2014, 13:20 • 2 min
FOTO Vojvodkyňa Catherine sa vrátila k oficiálnym povinnostiam

LONDÝN - Catherine, vojvodkyňa z Cambridgeu sa po niekoľkotýždňovej pauze vrátila k svojim oficiálnym povinnostiam členky kráľovskej rodiny.

slovakia

left justify in out

Tehotná manželka britského princa Williama musela nedávno obmedziť svoje aktivity, pretože trpela nadmerným dávením (hyperemesis gravidarum). Jej stav sa však už podľa hovorcu Kensingtonského paláca zlepšil a tak mohla v utorok ráno v Londýne privítať na oficiálnej návšteve prezidenta Singapurskej republiky a jeho manželku. „Naozaj som sa tešila, že sa dostanem von z domu. Je o niečo chladnejšie, ako keď sme sa stretli naposledy,“ povedala vraj prezidentskému páru, ktorý navštívila pred dvoma rokmi v Singapure.

 

V utorok večer sa vojvodkyňa zúčastnila aj na udeľovaní cien pre fotografov, ktorí vo svojej tvorbe zachytávajú divokú prírodu. Slávnosť sa konala v londýnskom Prírodovednom múzeu. 

 

William a Catherine v súčasnosti čakajú druhého spoločného potomka. Na svet by mal prísť v apríli 2015. Okrem toho majú aj syna Georgea Alexandra Louisa, ktorý sa narodil 22. júla 2013. 

 

Tridsaťdvaročná Catherine a jej rovnako starý manžel sa zoznámili v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011. Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré svojmu vnukovi darovala kráľovná Alžbeta II.. Dvojicu sobášila vtedajšia hlava anglikánskej cirkvi Rowan Williams. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies