FOTO + VIDEO Vodič vo Francúzsku vrazil autom do ľudí sediacich v reštaurácii: Hlásia mŕtvu a zranených

NETKY.SK • 15 August 2017, 06:05 • 2 min
FOTO + VIDEO Vodič vo Francúzsku vrazil autom do ľudí sediacich v reštaurácii: Hlásia mŕtvu a zranených

PARÍŽ - Trinásťročné dievča zahynulo a najmenej dvanásť ďalších ľudí utrpelo zranenia po tom, čo vodič vrazil autom do zákazníkov pizzerie vo francúzskej obci Sept-Sorts v departmente Seine-et-Marne, východne do Paríža.

slovakia

left justify in out

Vodiča zadržali. Úrady incident prioritne nevyšetrujú ako teroristický čin.

 

Vodič po zadržaní pôsobil zmätene. Polícii údajne povedal, že chce spáchať samovraždu a vo svojom vozidle má zbrane. Vziať si život sa pokúsil už minulý týždeň.

 

 

Udalosť si vyžiadala život 13-ročného dievčaťa. Ďalších najmenej 12 ľudí utrpelo zranenia, stav štyroch zranených je vážny.

 

Totožnosť 39-ročného vodiča auta značky BMW zatiaľ nie je známa. Tajné služby ho neevidovali ako podozrivú osobu. Ministerstvo vnútra uviedlo, že muž spôsobil haváriu úmyselne, ale na základe jeho doterajších vyjadrení ju vyšetrovatelia nepovažujú za spojenú s terorizmom.

 

Minulý týždeň v meste Levallois-Perret v metropolitnej oblasti Paríža Alžírčan Hamou Benlatreche (37) vrazil autom do skupiny vojakov, ktorí vychádzali z kasární na hliadku a šiestich z nich zranil. Polícia ho zatkla, keď unikal na diaľnici A16 smerom na prístavné mesto Calais. Po prestrelke ho museli hospitalizovať so strelnými zraneniami.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona