FOTO Vo vlaku našli takmer dva milióny kusov cigariet

NETKY.SK • 25 Január 2018, 10:53 • 2 min
FOTO Vo vlaku našli takmer dva milióny kusov cigariet

BRATISLAVA/ČIERNA NAD TISOU - Takmer dva milióny kusov pašovaných cigariet ukrytých medzi slnečnicovými peletami objavili colníci pri bežnej kontrole vlaku smerujúceho z Ukrajiny na železnici v Čiernej nad Tisou.

slovakia

left justify in out

Finančný únik na cle a daniach bol vyčíslený na takmer 300-tisíc eur. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, prepravca deklaroval vo väčšine vagónov dovoz železnej rudy a železorudných peliet a pelety zo slnečnicových semien a ďalší tovar. Pri kontrole sondážnymi tyčami však narazili colníci na kartónové krabice zabalené v čiernych igelitových fóliách.

 

Cigarety mali ukrajinské kontrolné známky. Medzi slnečnicovými peletami, ktoré boli určené pre príjemcu na východe Slovenska, sa nachádzalo 30 takzvaných bigbagov. Vážili vyše tony, od vyloženia až po dôkladnú colnú kontrolu to trvalo viac ako šesť hodín. Prípadom sa teraz zaoberá vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy. Začaté je trestné stíhanie pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru, zatiaľ voči neznámym páchateľom. Trestná sadzba v takomto prípade je tri až osem rokov.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies