FOTO Vo viedenskej zoo majú veľkú radosť: Panda veľká po týždni porodila ďalšie mláďa

NETKY.SK • 16 August 2016, 16:45 • 2 min
FOTO Vo viedenskej zoo majú veľkú radosť: Panda veľká po týždni porodila ďalšie mláďa

VIEDEŇ - Panda veľká, ktorá minulý týždeň priviedla v zoologickej záhrade vo viedenskom Schönbrunne na svet mláďa, prekvapila svojich chovateľov druhým mláďaťom. Oznámila to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zoo pôvodne informovala, že sa 7. augusta narodilo matke Yang Yang iba jedno mláďa, v skutočnosti to však boli dvojičky. Fakt, že sa na druhé mláďa prišlo až s odstupom, nie je prekvapivý, keďže jej pôrod sledovali pracovníci zoo iba prostredníctvom kamery.

 

Novorodené pandy sú navyše maličké. Podľa vyjadrenia zoo merali tesne po narodení iba 10 centimetrov a vážili 100 gramov. Zoo vo Viedni-Schönbrunne uvádza, že nijakej inej európskej zoo sa nepodarilo rozmnožiť vzácnu pandu veľkú prirodzeným spôsobom.

 

 

Yang Yang so samcom Long Hui už tak priviedli na svet päť potomkov. Starší súrodenci dvojičiek sa volajú Fu Long, Fu Hu a Fu Bao. Mláďatá dostanú meno až po 100 dňoch, pretože 40 percent pánd veľkých neprežije prvý rok života.

 

Panda veľká pochádza zo strednej Číny a žije v hornatých oblastiach, napríklad v čínskej provincii S'-čchuan a v Tibete. Stala sa národným symbolom Číny. Patrí k ohrozeným druhom živočíchov, pretože sú čoraz viac narušované jej prirodzené prostredia a má veľmi slabú pôrodnosť v prírode aj v zajatí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies