FOTO Vo Fínsku usmrtili policajta v službe: Ide o prvý prípad od roku 2007

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 12:25 • 2 min
FOTO Vo Fínsku usmrtili policajta v službe: Ide o prvý prípad od roku 2007

HELSINKI - Smrťou jedného policajta sa skončil zásah na odľahlej vidieckej usadlosti v južnom Fínsku, odkiaľ bola v piatok večer nahlásená streľba. Agentúra AP o tom dnes informovala s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Polícia v obci Vihti, ležiacej približne 40 kilometrov severozápadne od Helsínk, uviedla, že druhému príslušníkovi, ktorého vyslala na miesto streľby, spôsobil ozbrojenec vážne zranenia. Strelca našli neskôr mŕtveho, žiadne ďalšie podrobnosti však zatiaľ nie sú známe.

 

Fínsky prezident Sauli Niinistö vyjadril dnes znepokojenie nad touto udalosťou, zatiaľ čo minister vnútra Petteri Orpo napísal na sieti Twitter, že je "šokovaný". Fínska národná vysielacia spoločnosť YLE informovala, že ide o prvý prípad od roku 2007, keď bol vo Fínsku usmrtený policajt počas výkonu služby.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies