FOTO vnútri: Smiali sa z Ronalda a teraz aj zo Salaha! Podobizeň hviezdy Liverpoolu vyvolala na internete vlnu posmechu

NETKY.SK • 5 November 2018, 16:20 • 2 min
FOTO vnútri: Smiali sa z Ronalda a teraz aj zo Salaha! Podobizeň hviezdy Liverpoolu vyvolala na internete vlnu posmechu

Berlín - Výkony egyptského futbalového útočníka Mohameda Salaha sa rozhodli jeho krajania zvečniť sochou, no jej "podoba" s hviezdou Liverpoolu sa na internete postarala o vlnu posmechu. Nie je to tak dávno, čo podobnú reakciu vyvolala aj podobizeň Cristiana Ronalda.

slovakia

left justify in out

"Minul sa vám materiál? Prečo má telo osemročného?" cituje internetový portál sport1.de reakciu jedného z užívateľov sociálnej siete Twitter. Niektorým užívateľom socha pripomína zlodeja Marva z amerického filmu Sám doma, iným speváka a herca Arta Garfunkela. Dielo má pripomínať úspechy egyptskej mládeže. 

 

Veľká hlava, malé ruky

Bronzová skulptúra má neúmerne veľkú hlavu a malé ramená, 26-ročného kanoniera "The Reds" znázorňuje v radostnej póze po strelení gólu z konca uplynulej sezóny. Salah v nej nastrieľal vo všetkých súťažiach dovedna 43 gólov a okrem iných si vyslúžil aj ocenenie Hráč roka podľa Asociácie profesionálnych futbalistov v Anglicku. FC Liverpool svojimi gólmi doviedol až do finále Ligy majstrov.

 

Autorom sochy je umelec Mai Abdullah a zobrazil na nej aj Salahovu "ochrannú známku", čiže kučeravé vlasy. Futbalista oficiálne verejne nekomentoval tento umelecký počin. Faktom je, že vlani podobne odhalili bustu aj Portugalčanovi Cristianovi Ronaldovi na jeho rodnom ostrove Madeira a tiež sa stala predmetom kritiky. Autor ju poňal pomerne abstraktne a vo verejnosti vyvolala zmiešané reakcie a dokonca posmešky na sociálnych sieťach.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies