FOTO vnútri: Pri budovaní tunela v Los Angeles objavili kostru prehistorického leňochoda

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 12:12 • 2 min
FOTO vnútri: Pri budovaní tunela v Los Angeles objavili kostru prehistorického leňochoda

BRATISLAVA - Pozostatky prehistorického obrovského pozemného leňochoda rodu Paramylodon sa podarilo objaviť robotníkom v Los Angeles, ktorí tam budujú železničný tunel.

slovakia

left justify in out

Ako informovala dopravná spoločnosť The Metropolitan Transportation Authority, ktorá za stavbou stojí, fosíliu bedrového kĺbu našli ešte 16. mája vo vrstve piesočnatého ílu takmer päť metrov pod hlavným priechodom plánovanej železničnej trate. Robotníkom sa okrem toho podarilo vykopať aj kosť z vyhynutého bizóna.

 

img

 

Zdroj: Metropolitná dopravná správa Los Angeles

Spomínaný leňochod žil v oblasti losangeleskej kotliny pred 11-tisíc rokmi. Meral zhruba tri metre a dosahoval hmotnosť do takmer 700 kilogramov. V minulosti v tomto regióne žilo viacero druhov obrovských cicavcov, ktorých fosílie objavili pri podobných železničných výkopoch. Okrem pozostatkov leňochoda našli robotníci napríklad kosti bizónov a tiav či zuby a fragmenty klov mastodontov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona