FOTO Víťaz Ligy majstrov je patrónom futbalového kempu na Slovensku a teší sa na mladé talenty

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 13:24 • 2 min
FOTO Víťaz Ligy majstrov je patrónom futbalového kempu na Slovensku a teší sa na mladé talenty

Bratislava - Dvojnásobný víťaz Ligy majstrov Demetrio Albertini je v tomto lete patrón talianskych futbalových aktivít na Slovensku. Ikonický stredopoliar slávnej éry AC Miláno v utorok v Bratislave zdôraznil, že mladým talentom treba dať skúsenosti veľkých hráčov a to je aj hlavný zmysel Italia Soccer Camp.

slovakia

left justify in out

Práve milánsky veľkoklub začal v prvom desaťročí tohto storočia tradíciu sústredení odborníkov s malými či dorastajúcimi futbalistami v iných krajinách. Kempy AC Miláno prebiehali na Slovensku viacero rokov a v tých uplynulých sa už rozbehla séria všeobecných talianskych táborov pod názvom Italia Soccer Camp. "Ide už o piaty ročník a posúva nás to vpred s ďalšou motiváciou, keď vidíme nadšenie detí. Kempami ich prešli stovky a malo to veľký úspech," zdôraznila Martina Hrivnáková zo spoluorganizujúcej spoločnosti.

 

Franco Baresi, Gianluca Zambrotta, Salvatore Schillaci, Paolo Rossi - to sú mená bývalých talianskych hviezd, ktoré sa takým či onakým spôsobom podieľali na rozvoji projektu v Bratislave, na ktorom však participujú deti z celej krajiny. 

 

"Z každého kempu vyberieme najtalentovanejších, ktorí prídu na skusy do Talianska. Musím povedať, že naši odborníci slovenských chlapcov chvália, naozaj sú veľmi šikovní," konštatoval Marco Schembri, generálny manažér kempu. Práve Schembri bol iniciátorom myšlienky, aby know-how a tradícia milánskej školy pokračovala, aj keď pod novým názvom akadémie."Prvé dva kempy na Slovensku sme organizovali pod hlavičkou AC Miláno. Keďže do milánskeho klubu vstúpili noví partneri, navrhol som aby tradícia tejto skvelej myšlienky pokračovala, aj keď už pod iným oficiálnym názvom," uviedol pre netky. sk Schembri. 

 

Demetrio Albertini je zástupca Klubu talianskych majstrov, spolku bývalých reprezentantov "squadra azzura". Päťnásobný šampión talianskej ligy a 79-násobný reprezentant svojej vlasti o bratislavskom kempe (3.-7. júla) povedal: "Sme radi, že sa s naším projektom stále vraciame sem, svedčí to o tom, že Slovensko bude aj v budúcnosti dôležitým miestom na mape svetového futbalu. Mladé talenty budú mať možnosť trénovať pod taktovkou špičkových metodikov a tí najšikovnejší budú mať potom možnosť konfrontovať svoje zručnosti v kempoch v Taliansku."

 

Dejiskom letného tábora talianskeho futbalu pre deti od 7 do 14 bude areál FC Petržalka Akadémia.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona