FOTO Viskupič predáva limuzínu, je preňho príliš papalášska

NETKY.SK • 6 Apríl 2018, 16:13 • 2 min
FOTO Viskupič predáva limuzínu, je preňho príliš papalášska

TRNAVA – Trnavský samosprávny kraj ponúka na predaj limuzínu Audi A8, v ktorej sa vozil bývalý predseda kraja Tibor Mikuš. Kraj vozidlo kúpil pred desiatimi rokmi za 95-tisíc eur, teraz má podľa znalca hodnotu 10 331 eur.

slovakia

left justify in out

Súčasný predseda TTSK Jozef Viskupič v limuzíne od svojho nástupu do funkcie v decembri minulého roka nesedel, pretože nevidí dôvod na ,,papalášske móresy“ vo verejnej správe. Vozidlo má drevený obklad interiéru, sedadlá v koži, senzory kvality vzduchu či vlhkosti vnútorného priestoru a ďalšie vymoženosti.

 

img

Foto: TTSK

,,Ide o úplne zbytočný luxus, z ktorého obyvatelia kraja nemajú žiadny úžitok,“ povedal hovorca kraja Patrik Velšic. Viskupič na služobné cesty využíva Škodu Octavia, desaťročný Volkswagen Caravelle a časť agendy vybavuje aj vlastným autom. Velšic pripúšťa, že jedným z dôvodov predaja je aj vysoká poruchovosť a vysoké náklady na údržbu limuzíny Audi A8, do ktorej musel kraj len za posledné dva roky investovať viac ako šesťtisíc eur. Limuzína má najazdených takmer 280-tisíc kilometrov.

Predchádzajúce vedenie Trnavského samosprávneho kraja vyčlenilo v rozpočte na tento rok 60-tisíc eur na nákup nových áut, Viskupič však tieto prostriedky škrtol. Nákup nových vozidiel podľa neho momentálne neprichádza do úvahy. Úrad samosprávneho kraja má v súčasnosti k dispozícii 18 služobných vozidiel, susedný Bratislavský kraj ich má až 40.

Viskupič zrušil aj používanie služobných vozidiel na súkromné účely, ktoré bolo v minulosti v úrade bežné. Po novom už žiaden zamestnanec nemá pridelené auto, zamestnanci tiež nemôžu služobné autá využívať na súkromné účely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona