FOTO: Viedenská pohrebná služba otvorila e-shop a toto predáva!

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 13:56 • 2 min
FOTO: Viedenská pohrebná služba otvorila e-shop a toto predáva!

Viedenská mestská pohrebná služba poriadne prekvapila, keď do svojho e-shopu zaradia bizarný artikel.

slovakia

left justify in out

Z tejto novinky viedenskej pohrebnej služby by sa zrejme najviac tešili Adamsovci. Spoločnosť sa už pred časom dostala do pozornosti médií, a to preto, že otvorila e-shop ponúkajúci online kúpu rôznych zvláštnych spomienkových predmetov. Išlo napríklad o tričká s nápismi pre milovníkov čierneho humoru, USB kľúče v tvare truhiel a kostier či dokonca med z kvetov rastúcich na centrálnom cintoríne! Zdá sa, že kontroverznosti bolo málo, preto najnovšie do svojho sortimentu pohrebníctvo zaradilo aj stavebnicu lego s tematikou pohrebu. Marketing je marketing.

 

img

 

Nech to znie akokoľvek bizarne, takáto hračka má svoje opodstatnenie a vznikla v spolupráci so špeciálnymi psychológmi, vysvetlil riaditeľ pohrebnej služby, Markus Pinter. Tematika smrti je totiž pre deti veľmi ťažko „stráviteľná“, no napriek tomu je potrebné s nimi o tom hovoriť.  „Tabuizované témy vytvárajú strach a neistotu. Dieťa aj tak cíti, že niečo nie je v poriadku a s týmto pocitom ostáva opustené,“ vyjadrila sa Michaela Tomeková z viedenského zväzu pre psychoterapiu detí. Stavebnica lego, teda určitá forma hry, je podľa odborníkov ideálnym spôsobom, ako šetrne podobné problémy rozoberať tak, aby ich deti dokázali prijať a spracovať.

 

img

 

Za necelých 20 eur si teda zákazníci môžu zakúpiť napríklad stavebnicu kremačnej pece, smútočný kočiar, hroby, truhlu aj celý cintorín, dokonca postavičky smútiacich ľudí. Nuž, aj toto môže byť jeden zo spôsobov komunikácie zložitých tém, rozhodnutie je len na rodičoch.

 

img

 

 

img

 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies