FOTO + VIDEO Živelná katastrofa v Indonézii má už 1203 obetí: Krajina prijme medzinárodnú pomoc

NETKY.SK • 1 Október 2018, 06:15 • 2 min
FOTO + VIDEO Živelná katastrofa v Indonézii má už 1203 obetí: Krajina prijme medzinárodnú pomoc

PALU - Indonézsky prezident Joko Widodo sa po ničivej živelnej katastrofe na ostrove Sulawesi rozhodol prijať medzinárodnú pomoc.

slovakia

left justify in out

Konkrétne náležitosti týkajúce sa pomoci zo zahraničia zatiaľ nie sú známe.

 

Krajina sa zároveň pripravuje na masový pohreb pre viac než 300 tiel. Šéf indonézskej agentúry pre zmierňovanie následkov katastrof Willem Rampangilei vyhlásil, že masový hrob sa dá v prípade potreby rozšíriť. Takisto uviedol, že pohreby musia začať čoskoro z hygienických ako i náboženských dôvodov.

 

Záchranné operácie si vyžiadali nasadenie ťažkých mechanizmov na vyprostenie tých, čo prežili v sutinách zrútených budov, vrátane 8-poschodového hotela v Palu, z ruín ktorého bolo počuť hlasy. V nedeľu vyslobodili živého človeka z trosiek hotela Roa-Roa.


Centrálnu časť ostrova zasiahli vlny vysoké tri metre po tom, ako tam udrelo niekoľko zemetrasení, pričom najsilnejšie malo magnitúdu 7,5. "Celkovo sa našlo 1203 tiel, avšak niektoré z nich sa ešte nepodarilo identifikovať alebo vyzdvihnúť," uviedol Insan Nurrohman podpredseda humanitárnej organizácie Aksi Cepat Tanggap. Počet mŕtvych bude zrejme ešte narastať. Prírodné živly tiež zničili letiská, nemocnice a ďalšiu kľúčovú infraštruktúru.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona