FOTO + VIDEO Vo Francúzsku majú problém: Krajinu okupujú obrovské červy!

NETKY.SK • 27 Máj 2018, 12:00 • 2 min
FOTO + VIDEO Vo Francúzsku majú problém: Krajinu okupujú obrovské červy!

Francúzsko zápasí s dravými červami, ktoré môžu vážne narušiť miestny ekosystém.

slovakia

left justify in out

Ešte v roku 2013 zdieľal Pierre Gros na internete fotografiu gigantickégo červa, ktorého objavil vo svojej záhrade vo Francúzsku. Tento záber sa dostal k zoológovi Jean-Lou Justineovi, ktorý po jeho vzhladnutí nemohol uveriť vlastným očiam a Grosa okamžite kontaktoval. Išlo totiž o červa s názvom Bipalium kewense, ktorý sa vo Francúzsku vôbec nevyskytuje!

 

Keď začal Justine pátrať dozvedel sa, že prvýkrát sa tento živočích v krajine objavil už v roku 1999. Odvtedy sa mu podarilo rozmnožiť natoľko, že dnes ho nachádzajú ľudia v záhradách i v prírode po celom Francúzsku. To je však veľmi negatívny jav, nakoľko tento bezstavovec sa považuje za predátora a je veľkou hrozbou pre niektoré miestne živočíchy.

 

Bipalium kewense dorastá do gigantických rozmerov. Dospelý jedinec môže dosahovať až dĺžku jedného metra! Zoologovia sa zhodujú v tom, že je mimoriadne dôležité zastaviť množenie tohto živočícha. To však nebude vôbec také jednoduché, nakoľko sa do krajiny s najväčšou pravdepodobnosťou dostáva spolu s dodávkami exotických druhov plodín.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona