FOTO +VIDEO Vlhová pred náročnou olympijskou sezónou trénovala s mužmi, parťáčka Zuzulová jej bude na pretekoch chýbať

NETKY.SK • 16 Október 2017, 13:46 • 2 min
FOTO +VIDEO Vlhová pred náročnou olympijskou sezónou trénovala s mužmi, parťáčka Zuzulová jej bude na pretekoch chýbať

BRATISLAVA- Slovenská toplyžiarka Petra Vlhová má za sebou najnáročnejšiu letnú prípravu. V nastávajúcej sezóne ju čaká až 30 štartov v pretekoch najvyššej kategórie, vo februári sa predstaví na ZOH v Pjongčangu. Pod taktovkou talianskeho trénera Livia Magoniho sa pripravovala aj vo Švajčiarsku, kde trénovala s mužskými kolegami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo Svetovom pohári sa chce predstaviť aj v super-G a na ZOH, kde bude bojovať v piatich súťažiach, v jednej tímovej a v štyroch individuálnych. V Pjongčangu má na programe postupne obrovský slalom, slalom, super-G, alpskú kombináciu a tímovú súťaž.

 

Tréning s mužmi si nevie vynachváliť

"V Zermatte sme trénovali s mužmi na najlepšej zjazdovke. Pre ženu to je najlepší možný tréning. Príprava bola iná než minulá, trénovala som o niečo viac, keďže sa blížia ZOH. Bola ťažká, myslím si, že som nachystaná dobre. Slalom a obrovský slalom som trénovala narovnako, pridali sa super-G a zjazd. V Zermatte boli na tieto disciplíny skvelé podmienky, snažili sme sa to využiť. Letná príprava je náročná. Takmer každý deň som mala tréning, niektoré sú také, že ich treba iba prežiť. Tréneri mi dali zabrať opäť o niečo viac ako minulý rok. Zistili, že moje telo je dosť silné, do olympijskej sezóny sa žiadalo trošku pridať. Spravili sme všetko, už len dolaďujeme malé chybičky," opísala dojmy zo svojej novej skúsenosti Petra Vlhová.

 

Úvod sezóny v Rakúsku už o dva týždne

Na úvod SP sa ide klasicky v rakúskom Söldene obrovský slalom, ženy v sobotu 28. októbra. Vlhová v minulom ročníku obsadila ôsme miesto: "Teraz som v inej pozícii. Budem žrebovaná osem až pätnásť, poskočila som, bude sa očakávať potvrdenie alebo zlepšenie výsledku. Sú to prvé preteky, nikto nevie, ako na tom je. V obráku sa cítim dobre. Neviem sa dočkať prvého štartu, zostávajú dva týždne. Každý rok sa cítim silnejšia, vidno to aj na lyžiach, uvidíme pri prvých pretekoch."

 

Pred sezónou má Petra tie najvyššie ciele

Na ZOH 2018 v Kórejskej republike sa chce predstaviť vo všetkých súťažiach okrem zjazdu. Ten však zaradila do tréningu práve pre štarty v kombinácii. Viac disciplín v repertoári si vyžiadala Vlhovej ambícia do budúcnosti, ktorou je útok na zisk veľkého glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári: "To je náš cieľ, na to potrebujem aj tretiu disciplínu, preto sme ju pridali. V budúcnosti možno pridáme ďalšiu a takto postupne až na celkové hodnotenie. Mám výsledky, ľudia to vedia oceniť."

 

Sezóna bude mimoriadne náročná aj z finančného hľadiska

Presné čísla a ani údaje spojené s výdavkami na prípravu Petry Vlhovej sme sa nedozvedeli. Igor Vlha, otec Petry a finančný riaditeľ SKI Team Vlha naznačil, že čiastky sú vysoké, ale uvádzať ich nechce. Richard Galovič, nový marketingový manažér Petry Vlhovej naznačil, že príprava na sezónu s množstvom štartov vo viacerých disciplínach nie je lacná záležitosť. "Špičkový kanoista stojí ročne približne 60-tisíc eur, špičkový lyžiar, ktorý má v sezóne 30 štartov stojí státisíce eur.  Lyžovanie je extrémne náročné svojimi podmienkami, presunmi  a v prípade Petry aj veľkým počtom disciplín a 11-členným podporným tímom," uviedol pre netky.sk Galovič.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies