FOTO a VIDEO Veľký lesný požiar v španielskom Alicante má na svedomí podpaľač

NETKY.SK • 6 September 2016, 18:45 • 2 min
FOTO a VIDEO Veľký lesný požiar v španielskom Alicante má na svedomí podpaľač

ALICANTE/MARSEILLE - Nebezpečné lesné požiare v horskom masíve Calanques v okolí juhofrancúzskeho prístavného mesta Marseille, ako aj v lokalite Jávea na Costa Blanca v španielskej provincii Alicante sa podarilo hasičom v priebehu pondelka a noci na dnes zlikvidovať.

slovakia

left justify in out

V Španielsku si však poriadne ani nevydýchli a popri pátraní po podpaľačovi, ktorý úmyselne založil uhasený požiar, čelia dvom ďalším novým ložiskám požiarov v provincii Alicante, tentoraz v okolí obce Bolulla.

 

Predbežná bilancia po požiari v lokalite Jávea hovorí o 812 hektároch zničeného lesa. Tam teraz hasiči pracujú predovšetkým na tom, aby zabránili opätovnému vznieteniu ostávajúcich tlejúcich ložísk.

 

Ako vyplýva z informácií španielskych a nemeckých médií s odvolaním sa na lokálnych predstaviteľov, hasičom sťažuje zásah v tejto oblasti ťažko dostupný, strmý terén. Napriek tomu robia všetko pre to, aby zabránili rozšíreniu požiarov na turistami obľúbenú oblasť Serra de Bernia. Štyridsať obytných domov museli preventívne evakuovať.

 

Nízka vlhkosť vzduchu a horúčavy presahujúce hranicu 30 stupňov Celzia sú naďalej živnou pôdou pre prípadný vznik nových lesných požiarov v tomto španielskom regióne.

 

Na likvidácii požiaru v okolí francúzskeho Marseille sa podieľali stovky hasičov. Tamojšia bilancia hovorí o zničení 390 hektárov lesa juhovýchodne od tohto prístavného mesta. Je pravdepodobné, že aj za týmto požiarom boli kriminálne aktivity. Plamene vyčíňali aj v departmáne Aude, kde zničili 800-1000 hektárov lesa, v Tarne to bolo 80 hektárov lesa.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies