FOTO + VIDEO Vďaka dedičnej poruche má celá rodina na každej končatine o prst navyše: Naplno to však využívajú

NETKY.SK • 17 Október 2017, 10:02 • 2 min
FOTO + VIDEO Vďaka dedičnej poruche má celá rodina na každej končatine o prst navyše: Naplno to však využívajú

Brazílska rodina trpí vrodenou vadou, ktorá spôsobuje, že každý jej člen má o prst viac na oboch rukách i nohách.

slovakia

left justify in out

Polydaktília je vrodená porucha, ktorá je vysoko dedičná. Ide o situáciu, kedy sa plodu na nohách či rukách vyvinie viac než päť prstov. V niektorých prípadoch môžu byť tieto prsty navyše plne funkčné, inokedy nie.

 

Rodina Da Sliva z Brazílie polydaktíliou „trpí“ a to nie len jeden jej člen, ale hneď 14 ľudí z 23 pokrvných príbuzných. Vzhľadom na skutočnosť, že v ich prípade majú šiesty prst funkčný, povýšili to na prednosť a jedinečný znak, ktorým sa odlišujú od všetkých ostatných rodín.

 

Keď sa manželom Alessandrovi a Katie mal narodiť najmladší člen rodiny, netrpezlivo čakali, či sa aj on príde na svet s polydaktíliou. Väčšinu budúcich rodičov by to zrejme znepokojovalo, no oni sa veľmi tešili. Keď sa malý Vinicius narodil, mal šesť prstov. Katie hovorí, že je to niečo výnimočné, vďaka čomu nikdy nepoprie príslušnosť k svojej rodine.

 

Da Slivovci s touto genetickou poruchou problém nikdy nemali, práve naopak, prínos veľkých rúk naplno využívajú. Vyzdvihujú najmä to, že sú vďaka tomu schopní udržať naraz veľa vecí a nesporné výhody majú aj pri hre na klavíri.

 

K hrdosti na svoju jedinečnosť ich viedol nebohý dedko, ktorý o šestoprstosti napísal aj vlastnú knihu. Celú rodinu naučil vnímať túto odlišnosť ako dar.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies