FOTO+VIDEO V Záhrebe to komorný zápas určite nebude! Kapitán Spartaka Trnava sa teší na stovky fanúšikov zo Slovenska

NETKY.SK • 7 November 2018, 16:42 • 2 min
FOTO+VIDEO V Záhrebe to komorný zápas určite nebude! Kapitán Spartaka Trnava sa teší na stovky fanúšikov zo Slovenska

ZÁHREB (od našich vyslaných redaktorov) – Hráčov Spartaka Trnava v dejisku zápasu D-skupiny Európskej ligy privítala hustá hmla a chladnejšie počasie ako na Slovensku. Zajtrajší večerný duel proti Dinamu Zahreb je už beznádejne vypredaný, ale ani spartakovci nemusia zúfať. Na Stadion Maksimir mieri enkláva približne 1500 trnavských priaznivcov. Tí boli ukrátení o domáci duel s Dinamom, ktorý pre trest úradujúci slovenský šampión odohral pred prázdnymi tribúnami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Borisa Godál sa vyjadril, že to bol "pohrebný" zápas v komornej atmosfére  a preto ho záujem fanúšikov mimoriadne teší. "Veľmi sa tešíme, že to opäť bude atmosféra európskej ligy s kopou trnavských fanúšikov. Ide ich niečo cez 1500, čo je na slovenské pomery fantastické. Naši fanúšikovia sa tak vymykajú slovenským štandardom, so žiadnym iným mužstvom by nevycestovalo cez tisíc ľudí. Klobúk dolu pred nimi," uviedol na bratislavskom letisku kapitán Trnavy Boris Godál.

 

img

 

Suverénni Chorváti, starosti trénera Látala

Chorvátsky tím je zatiaľ suverénny a s deviatimi bodmi vedie tabuľku, slovenský majster má po troch zápasoch tri body za víťazstvo nad Anderlechtom Brusel (1:0, patrí mu tretia priečka.  Hoci je boj o druhé miesto v skupine vyrovnaný, ak chcú zverenci Radoslava Látala pomýšľať na postup, mali by v Záhrebe bodovať. Druhú postupovú priečku po polovici odohraných zápasov v skupinovej fáze okupuje turecký Fenerbahce Istanbul (4 body), posledný je belgický Andrelecht (1).

 

Také jednoduché to však nebude. Tréner Látal nemôže pre zranenie počítať so skúsenými hráčmi Erikom Grendelom a Marekom Bakošom, mimo sú aj Hladík a Sloboda.  Český kouč naznačil, že priestor dostanú aj menej vyťažení hráči.

 

img

 

Chorváti ukázali v Trnave svoju silu

Trnava sa stretla s Dinamom aj pred dvoma týždňami na domácom Štadióne Antona Malatinského. Pre trest zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA) sa hralo za zatvorenými tribúnami. Domáci sa ujali vedenia gólom Aliho Ghorbaniho v prvom polčase, z triumfu 2:1 sa však napokon tešili Chorváti.

Hru Dinama zdobil rýchly prechod do útoku, hráči sú technicky výborne vybavení, nebezpeční najmä v krídelných priestoroch. Najvyťaženejším mužom Spartaka bol brankár Martin Chudý.

 

"Miestami sa viac zatiahli a nechali nás viac hrať. Majú dobrú defenzívu a radi hrajú na brejky. V druhom polčase sme prestali hrať aktívne, menej sme ich napádali a potom si utvárali viac príležitostí. Boli nebezpeční najmä po krídlach, odkiaľ hrozili a, žiaľ, sme dvakrát inkasovali. Zajtra bude najdôležitejšie udržať koncentráciu po celý zápas bude a dodržiavať taktické pokyny,"  doplnil Chudý.

 

V generálke oba tímy uspeli

Oba tímy zvládli vo svojich domácich súťažiach generálku zápas Európskej ligy. Zverenci kouča Nenada Bjelicu potvrdili suverenitu medzi chorvátskou elitou nedeľňajším triumfom 3:0 v Osijeku a s náskokom piatich bodov sú bez jedinej prehry na líderskej pozícii. Spartak zvíťazil na domácom štadióne nad Podbrezovou 2:0 a poskočil do prvej "šestky" Fortuna ligy. Látalov tím v slovenskej dlhodobej najvyššej súťaži neprehral už v štyroch dueloch po sebe.

 

 

Súboj FC Spartak Trnava - GNK Dinamo Záhreb je na programe vo štvrtok s výkopom o 21.00 h. O disciplínu na ihrisku sa bude starať ukrajinská trojica rozhodcov Sergij Bojko, Volodymyr Volodin a Semjon Šlončak.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies