FOTO+VIDEO V Trnave bude takmer vypredané, Rusnák vie, že to nebude jednoduché! Podarí sa Slovákom do tretice uspieť proti Holandsku?

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 10:25 • 2 min
FOTO+VIDEO V Trnave bude takmer vypredané, Rusnák vie, že to nebude jednoduché! Podarí sa Slovákom do tretice uspieť proti Holandsku?

TRNAVA/SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák zostal verný tradícii a keďže ide o prípravný zápas, na stredajšej popoludňajšej tlačovej konferencii bez váhania prezradil základnú zostavu proti Holandsku. Duel jeho zverencov s "Oranjes" sa uskutoční vo štvrtok 31. mája o 20.45 h na Štadióne Antona Malatinského. "Nastúpime v tomto zložení: Dúbravka - Pekarík, Škriniar, Hubočan, Mazáň - Kucka, Lobotka, Hamšík - Mak, A. Nemec, A. Rusnák," uviedol kormidelník A-tímu SR.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na prvé domáce vystúpenie slovenskej reprezentácie v tomto kalendárnom je zdravotný stav nominovaných hráčov dobrý, iba stredopoliara Jána Greguša trápi zapálené hrdlo a vynechával tréningy. Skúsený 64-ročný kouč národného tímu si pochvaľoval prístup všetkých členov kádra, hoci je už prakticky po sezóne a vo všeobecnosti nie je júnový asociačný termín obľúbený. "Cítiť z chlapcov, že ich meno súpera motivuje, nič nevypúšťajú. Osobne mám rád takéto zápasy s ťažkými protivníkmi. Odkryjú všetko, čo treba urobiť, aby sme napredovali," povedal Kozák. 

Napriek tomu, že sa Holandsko nepredstavilo na ostatných majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku a bude chýbať aj na blížiacom sa svetovom šampionáte v Rusku, naďalej je podľa Jána Kozáka futbalovou krajinou s veľkou minulosťou a ambíciami pre budúcnosť.

 

"Stále je tam veľký počet veľmi dobrých futbalistov, mnohí hrajú v zahraničí, mnohí v troch domácich najväčších kluboch Ajaxe Amsterdam, Eindhovene a Feyenoorde Rotterdam. Jedna silná skupina odišla, nový tréner Koeman prestavuje mužstvo, ale čísla nepustia: Holandsko z posledných pätnástich zápasov desať vyhralo a prehralo len štyri - s Francúzskom, Anglickom, Talianskom a Bulharskom. Veková skladba tohto kádra je nádejná a vlastne je len otázkou času, kedy sa zasa vráti medzi európsku špičku," cituje web Slovenského futbalového zväzu slová Jána Kozáka na margo štvrtkového trnavského protivníka: "Chceme si to s týmto holandským tímom rozdať. Hráči sa na vlastnej koži presvedčia, aká je ich kvalita v konfrontácii s kvalitou súpera."

 


 

Futbalisti Holandska zdolali v marcovom prípravnom dueli úradujúcich kontinentálnych šampiónov z Portugalska presvedčivo 3:0, aj to svedčí o sile "oranžových". Napriek základnému ofenzívnemu rozostaveniu 4 - 3 - 3, ktoré oznámil lodivod slovenskej reprezentácie, bude podľa neho dôležitá kvalitná obrana. "Dobrá defenzíva je potrebná. Portugalčania dali Holanďanom veľa priestoru a prehrali 0:3," zdôraznil Ján Kozák. 

Tréner štvrtkového súpera Slovákov Ronald Koeman pôvodne nominoval na trnavský súboj 23 hráčov, po sobotňajšom finále Ligy majstrov požiadali Holanďania o možnosť rozšírenia nominácie na 25 hráčov a svoj káder doplnili o dvojicu z FC Liverpool - stopéra Virgila van Dijka a Georginia Wijnalduma. "Vyhoveli sme im," reagoval kormidelník slovenskej reprezentácie Ján Kozák. 

Na štvrtkový duel Slovensko - Holandsko sa zatiaľ predalo takmer 14 000 vstupeniek. "Záujemcovia majú ešte možnosť kúpiť si lístky aj v deň stretnutia vo štvrtok, pokladňa na trnavskom štadióne na Školskej ulici bude otvorená od 18.45 do 20.15 h," dopĺňa informácia na webe SFZ.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies