FOTO + VIDEO V Plzni sa zrútil vrtuľník: Obeťami nešťastia sú traja muži a žena

NETKY.SK • 6 September 2018, 06:28 • 2 min
FOTO + VIDEO V Plzni sa zrútil vrtuľník: Obeťami nešťastia sú traja muži a žena

PLZEŇ - Štvorčlenná posádka malého vrtuľníka zomrela v stredu popoludní po páde stroja na výrobnú halu firmy v západočeskom meste Plzeň.

slovakia

left justify in out

Záchranári sa pokúšali dvoch vážne zranených oživiť, ale napriek snahe sa im to nepodarilo. Zranenia dvoch ľudí boli nezlučiteľné so životom.

 

Havária sa stala na ulici Domažlická v priemyselnej časti Plzne. Na halu spadol malý vrtuľník typu Robinson R44, ktorý sa čiastočne prepadol cez strechu budovy a zostal visieť na jej konštrukcii. Podľa pôvodných informácií išlo o výrobnú halu žiarovej zinkovne firmy Mea, ale v skutočnosti išlo o susednú halu patriacu inej firme.

 

Záchranári vyhlásili stav tzv. hromadného postihnutia ľudí a vyslali na miesto niekoľko posádok. Podľa svedkov vrtuľník letel nad terénom, nezvládol manéver, pretočil sa na bok a následne spadol. "Podľa niektorých svedkov došlo k výbuchu," uviedol Vítězslav Sladký, manažér pre vonkajšie vzťahy a PR plzenských záchranárov. Statika budovy je zrejme narušená.

 

V čase pádu vrtuľníka sa v hale nenachádzali žiadne ďalšie osoby, vyhlásila hovorkyňa polície Martina Korandová. Príčinami havárie sa bude zaoberať vyšetrovanie.

 

Polícia nezverejnila meno majiteľa vrtuľníka. Išlo však o stroj, ktorý si priviezol z Talianska a pilotoval plzenský podnikateľ B.D. Ostatní traja pasažieri - dvaja muži a žena - pochádzali z Thajska.

 

Hovorca hasičov Petr Poncar už skôr oznámil, že zo stroja unikajú prevádzkové kvapaliny, ale požiar zatiaľ nevznikol. Vrtuľník sa nakoniec prepadol dovnútra haly.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies