FOTO + VIDEO V Mexiku havarovalo lietadlo s viac ako 100 ľuďmi na palube

NETKY.SK • 1 August 2018, 06:16 • 2 min
FOTO + VIDEO V Mexiku havarovalo lietadlo s viac ako 100 ľuďmi na palube

MEXIKO - V severnom Mexiku havarovalo v utorok lietadlo leteckej spoločnosti Aeromexico s viac ako 100 ľuďmi na palube, pričom nikto nezahynul.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatpäť ľudí utrpelo zranenia, niektorí z nich vážne.

 

Stroj Embraer 190 núdzovo pristál krátko po štarte v poli neďaleko letiska v meste Durango. Podľa guvernéra zasiahol lietadlo po štarte náraz vetra, čím stratilo rýchlosť a narazilo na zem ľavým krídlom. Po poli sa kĺzalo v horizontálnej polohe, čím sa mohli aktivovať únikové nafukovacie šmykľavky a všetci pasažieri s posádkou sa zo stroja dostali, kým lietadlo nezachvátili ešte väčšie plamene. "Našťastie sme našli všetkých 103 osôb - teraz vieme, kde každý je. To nás veľmi upokojuje," povedal guvernér Aispuro. Federálna vláda predtým informovala, že na palube bolo 101 ľudí, ale podľa guvernéra do toho nezarátali dve deti.

 

Na televíznych záberoch vidieť, ako z krovín čnie chvost lietadla a nad ním sa vznáša stĺp dymu. Pasažieri z lietadla išli smerom k diaľnici a hľadali pomoc.

 

José Aispuro, guvernér štátu Durango, oznámil na Twitteri, že pri nehode nedošlo k obetiam na životoch. Konštatoval, že všetky zdravotnícke zariadenia v štáte Durango sú v pohotovosti, aby sa postarali o zranených. Dve osoby sú v kritickom stave. "Pršalo, bola búrka. Myslím si, že sa pokúšali zrušiť štart, ale už sa to nedalo," dodal guvernér.

 

Letecká spoločnosť Aeromexico uviedla na Twitteri, že lietadlo malo namierené z Duranga do metropoly Mexiko. Hovorca aerolínií však odmietol zverejniť zoznam pasažierov alebo ich štátnu príslušnosť.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies