FOTO + VIDEO V Indii prišiel na svet tehotný novorodenec! Mohla za to vzácna vývojová porucha

NETKY.SK • 3 August 2017, 11:01 • 2 min
FOTO + VIDEO V Indii prišiel na svet tehotný novorodenec! Mohla za to vzácna vývojová porucha

V indickej pôrodnici sa stal kuriózny prípad. Mamičke sa narodilo tehotné dieťa!

slovakia

left justify in out

Narodenie dieťaťa je absolútne bežnou súčasťou života. Občas to však so sebou prináša menšie či väčšie komplikácie. Vývojové vady a anomálie sa objavujú v pôrodniciach po celom svete, no prípad, ktorý sa stal v Indii, je skutočne veľkou raritou. Mladá mamička priviedla na svet tehotné dieťa!

 

Nešlo však o skutočné tehotenstvo. V tele novonarodeného chlapca sa vyvinulo jeho parazitické dvojča. Lekári si to všimli ešte pred pôrodom v rámci testov. Za žalúdkom bábätka bola viditeľná hmota, ktorú zo začiatku nevedeli konkrétne definovať. Neskôr určili, že ide o ďalšie dieťa, ktoré však nerástlo priamo v maternici rodičky, ale v tele svojho súrodenca.

 

Plod mal približne sedem centimetrov. Mal vyvinuté dolné končatiny, jednu ruku a mozog. Chýbala však lebka.

 

Lekári zasiahli včas a plod v tele novorodenca presne lokalizovali a odstránili. V budúcnosti by teda nemal mať žiadne zdravotné ťažkosti.

 

Podobných prípadov sa doposiaľ vyskytlo len 200. Ide teda o poruchu, ktorá je veľmi ojedinelá. Objavili sa však už aj ľudia, ktorí žili dlhé roky bez toho, aby vedeli, že vo svojom tele nosia parazitické dvojča.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies