FOTO+VIDEO V Dunajskej Strede elektrizujúca atmosféra aj výtržnosti priaznivcov Slovana

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 09:25 • 2 min
FOTO+VIDEO V Dunajskej Strede elektrizujúca atmosféra aj výtržnosti priaznivcov Slovana

DUNAJSKÁ STREDA - Futbalové duely dvoch tímov Dunajskej Stredy a Slovana Bratislava majú už dlhé roky vybičovanú atmosféru nielen na trávniku, ale predovšetkým v hľadisku. Sobotňajší zápas 26. kola najvyššej slovenskej súťaže na ŽItnom ostrove výsledkovo so šťastným koncom pre domácich (v nadstavenom čase rozhodol o tesnom triumfe DAC 1:0 presnou hlavičkou Pavol Šafranko, pozn.) pri výbornej návšteve 7139 divákov nemal po hernej stránke najvyššiu úroveň, ale o rozruch sa starali v úvodnej štvrťhodine priaznivci hosťujúceho mužstva.

slovakia

left justify in out

Napriek niekoľkonásobným upozorneniam "tiežfanúšikovia" Slovana hádzali delobuchy, ktoré explodovali v blízkosti usporiadateľov, policajných zložiek, kameramanov a v neposlednom rade aj neďaleko brankára "belasých" Jána Muchu. V novej DAC Aréne mali hostia vyčlenený samostatný sektor, ktorý sa nachádzal v ľavej časti starej hlavnej tribúny, oddelený od sektorov pre divákov podporujúcich domáce mužstvo. Napriek tomu už v 15. min hlavný arbiter Patrik Hrčka prerušil zápas, keďže zo sektora hostí neustále "padala" na trávnik pyrotechnika.

 

"Bolo to nebezpečné, Delobuchy odpaľovali za mojou bránkou, nemôže sa to stávať," cituje portál profutbal.sk slová skúseného 34-ročného gólmana Slovana Muchu. Priaznivcov bratislavského mužstva požiadali, aby opustili sektor, ktorého vyprázdňovanie sa po ignorovaní tejto žiadosti nezaobišlo bez násilností. Web profutbal.sk uvádza, že lietali sedačky, pivá, pľuvance i ďalšia pyrotechnika. Minimálne dvaja členovia policajných zložiek, ktorí sa z ulice vrátili späť na štadión, boli zranení. "Tiežpriaznivci belasých" museli po zásahu bezpečnostných zložiek opustiť svoj sektor a odísť zo štadióna. Tieto nepokoje dlhý čas odvracali pozornosť od futbalového diania, ktoré si však nedokázalo pritiahnuť interes svojou atraktivitou.  


"Na ihrisku sme registrovali, čo sa dialo v našom sektore, počuli sme aj hlásenia z miestneho rozhlasu. Už v tej chvíli nás veľmi mrzelo, že našich fanúšikov tlačia von a skutočne neviem, čo k tomu povedať. Veľmi ma mrzí, že museli odísť zo štadióna. Prišlo ich veľa, chceli sme ich potešiť, no žiaľ, väčšiu časť duelu ani nemohli sledovať," uviedol pre klubovú oficiálnu internetovú stránku srbský obranca a kapitán ŠK Slovan Bratislava Boris Sekulič.

 



Hráči i realizačný tím Slovana sa nechceli veľmi vyjadrovať k udalostiam z pätnástej minúty, keďže nepoznali okolnosti, ktoré viedli k vyhosteniu približne 200 ich priaznivcov. Naopak, športovo vyzdvihli podporu domácich fanúšikov, ktorí sa v DAC Aréne zišli v rekordnom, vyše sedemtisícovom počte. "Mrzí ma, ako sa to skončilo. Naši fanúšikovia sem prišli v hojnom počte.

 

Atmosféru však môžeme Dunajskej Strede závidieť. Nielen my, no i celé Slovensko. Verím, že keď sa postaví v Bratislave nový štadión, zažijeme niečo podobné i v podaní fanúšikov Slovana," skonštatoval 35-ročný útočník Slovana Róbert Vittek, ktorého doplnil pre web profutbal.sk aj srbský tréner "belasých" Ivan Vukomanovič: "Z Dunajskej Stredy som si odniesol jediné pozitívum, ktorým bola atmosféra. Som rád, že som ju na Slovensku mohol zažiť a verím, že keď sa u nás dostavia štadión, budeme si ju na Tehelnom poli vychutnávať i my. Samozrejme, že tam chceme mať fanúšikov, ktorí nás prídu podporovať a nie robiť problémy. Je mi ľúto, ako to v sobotu dopadlo a že sme ich tak skoro stratili."

Kapitán FC DAC 1904 Dunajská Streda Marin Ljubičič udalosti a incidenty v sektore Slovana ignoroval a podľa vlastných slov sa bavil svojou hrou. "Na zápas prišlo viac fanúšikov, ktorí si chceli pozrieť futbal, než tých, ktorí prišli robiť problémy. Tým sme sa nevenovali, my sme hrali svoju hru. Najkrajším pocitom vo futbale je vyhrať gólom z poslednej minúty zápasu. Ten prišiel po poctivej drine celého mužstva, ktorému gratulujem. Víťazstvo patrí i našim fanúšikom," skonštatoval 28-ročný chorvátsky defenzívny stredopoliar v drese "žlto-modrých."

 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona