FOTO + VIDEO V Bratislave štartuje európsky šampionát v kickboxe: Ide o najvýznamnejšie podujatie, aké sme v kickboxe u nás zorganizovali

NETKY.SK • 13 Október 2018, 11:01 • 2 min
FOTO + VIDEO V Bratislave štartuje európsky šampionát v kickboxe: Ide o najvýznamnejšie podujatie, aké sme v kickboxe u nás zorganizovali

BRATISLAVA - Slovenskí reprezentanti v kickboxe budú na domácich majstrovstvách Európy súťažiť s vysokými medailovými ambíciami. Šampionát pod záštitou Svetovej asociácie kickboxerských organizácií (WAKO) v disciplínach Low Kick, K1 a Kick Light sa v bratislavskej hale na Pasienkoch uskutoční od 13. do 21. októbra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na tatami (Kick Light) a v ringu (Low Kick, K1) sa predstaví 31 zástupcov hostiteľskej krajiny. Prezidenta Slovenského zväzu kickboxu (SZK) Petra Onuščáka by potešilo desať medailí s minimálne dvoma najcennejšími kovmi.

 

Slovensko má medailové ambície

"Pôvodne bolo v menoslove 33 mien, pre zranenia sa však nepredstavia dvaja kickboxeri klubu Hanuman Bratislava Zuzana Gábová v low-kicku do 52 kg a David Šajben v K1-Rules do 63,5 kg. Nominácia je napriek ich neúčasti počtom dostatočne široká. Dúfam, že sa to odrazí aj na výsledkoch," uviedol prezident Slovenského zväzu kickboxu (SZKB) Peter Onuščák. V domácom prostredí bude mať Slovensko najvyššie ambície.

 

img

 

"Spokojní by sme boli s desiatimi medailami. Chceli by sme získať aspoň dve zlaté, rovnomerne rozložené medzi tatami a ringové disciplíny. K tomu nejaké finálové účasti, teda striebra ako aj bronzové priečky, aby sa naplnili predšampionátové ciele do tých desať medailových umiestnení. Kickbox je však ťažký, kontaktný šport a nikdy dopredu neviete, ako sa to celé skončí," poznamenal Onuščák.

 

Najvýznamnejšie podujatie, aké sa v kickboxe na Slovensku uskutočnilo

Podľa jeho slov sa rozpočet podujatia vyšplhal na 160 000 eur. Prihlásených je 521 pretekárov z 36 krajín, celkovo aj s rozhodcami a realizačným tímami sa v hlavnom meste Slovenska na kontinentálnom šampionáte očakáva takmer 800 účastníkov.

 

img

 

Príprava slovenských reprezentantov sa vydarila

"Príprava bola dobrá, chlapci i dievčatá trénovali dvojfázovo. Absolvovali sme kontrolné turnaje v rakúskom Innsbrucku i v maďarskej metropole Budapešť. Verím, že na ME uspejeme," skonštatoval tréner slovenskej reprezentácie pre tatami disciplíny (light-kick) Jozef Kolozsy a doplnil: "K najväčším želiezkam v ohni by mali patriť vlaňajší svetový šampión z Budapešti Marek Karlík, ďalej Michal Stričík či Jaroslav Paľa, zo žien najmä Sofia Adamečková. Uvidíme, čo predvedú navrátilci do reprezentácie Ján Soták a Martin Navrátil."
 

V Kick Light sa súťaži na tatami s rozmermi 7x7 metrov. Je to polokontaktná disciplína s kontrolovanými technikami - boxerskými údermi a kopmi aj na stehná. Verzia prenesená do ringu je Low Kick, kde je cieľ knokautovať súpera. K1 je jedna z najtvrdších a najatraktívnejších disciplín, pridávajú sa kolená, klinče.

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies